Ludilo

Nekadašnji vratar Deportiva i Mallorce vrijeđao Benzemu na mrežama jer je Francuz prozvao Izraelce da ubijaju žene i djecu

Hina

Karim Benzema/Foto REUTERS

Karim Benzema/Foto REUTERS

Aouate mu je na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, na pet jezika napisao "Ti si kurvin sin"



MADRID Bivši izraelski nogometni vratar David “Dudu”Aouate (45), nekadašnji čuvar mreže Deportiva La Corune i Mallorce, vrijeđao je preko društvenih mreža francuskog napadača alžirskih korijena Karima Benzemu (35) koji je naveo da izraelska vojska nepravedno bombardira žene i djecu u Pojasu Gaze.


Aouate mu je na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru, na pet jezika napisao “Ti si kurvin sin”. Ondje je objavio zastave Izraela i SAD-a, izraelskog saveznika.


Benzema, igrač saudijskog Al-Ittihada i bivši kapetan Real Madrida, prethodno je u nedjelju na istoj mreži napisao da se moli za stanovnike Gaze, skučenog i opkoljenog prostora s 2 milijuna stanovnika, na koji izraelska vojska sprema napad s kopna, zraka i mora.




“Sve naše molitve za stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu,” napisao je Benzema. Podršku narodu Palestine pružio je i bivši francuski reprezentativac Nabil Fekir (30), koji je s Francuskom osvojio svjetski naslov 2018. godine.


Veznjak Real Betisa dao je “nepokolebljivu podršku narodu Palestine” i pozvao na povratak mira i pravde, vjerujući da je palestinsko stanovništvo bilo predugo podvrgnuto apartheidu.


Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je sućut predsjednicima Palestinskog i Izraelskog nogometnog saveza u pismu poslanom u petak, navodeći da se FIFA pridružila “pozivima za trenutni prekid neprijateljstava i ublažavanje patnji Izraelaca i palestinskog naroda”.