Tužna sjećanja

Nekadašnji prvotimci Rijeke Cicu pamte po dobrome: “Bio je komunikativan, otvoren za svakoga”

Denis Frančišković

Đoni Tafra iz Cicinih vremena na Kantridi/Foto REUTERS

Đoni Tafra iz Cicinih vremena na Kantridi/Foto REUTERS

Cico je uvijek bio raspoložen i pristupačan. Bio je čovjek s velikim srcem za nogomet - rekao je Kristijan Čaval



RIJEKA Kristijan Čaval i Đoni Tafra, danas trener u omladinskom pogonu Rijeke, za igračke karijere surađivali su s preminulim Zlatkom Kranjčarom na Kantridi.


– Iz dana u dan samo loše vijesti. Cicu pamtim u najboljem svjetlu, pristup treningu bio je kod njega maksimalan. Puno je radio i na ponavljanju i automatizmu, a radili smo dosta i na taktici. Ostat će upamćen kao veliko ime u hrvatskom nogometu, ali i izvan naših granica. Tužno je što nas napuštaju takvi velikani, izgubili smo velikog čovjeka i trenera. I to s posebnim autoritetom. Znali smo jako puno razgovarati. Bio je komunikativan, otvoren za svakoga. I za sve razgovore, nogometne i one izvan sporta. Cico je uvijek bio raspoložen i pristupačan. A volio je i ispričati što mu se sve događalo tijekom karijere. Bio je čovjek s velikim srcem za nogomet – rekao je Kristijan Čaval.


– Prošlo je dugo vremena otkad nas je vodio u Rijeci, ali, naravno, neka sjećanja ne blijede. U svakom slučaju jako dobar čovjek i sjećanja su u tom smislu pozitivna. Bio je legenda u nekom svom, prepoznatljivom smislu, no, takav je život, jučer Bandić, danas Cico, tko zna tko će sutra, prekosutra… Neka posebna sjećanja? Profesionalizam i rad kad nas je vodio kao trener, izvan sporta jako susretljiv i komunikativan. U svakom slučaju, bila su to lijepa vremena. Pamtit ćemo ga kao dobrog čovjeka i trenera, pristupačnu i jednostavnu osobu – rekao je Đoni Tafra, nekadašnji vratar Rijeke.