TOMISLAV ERCEG

Nekadašnji igrač Hajduka i Rijeke uoči Jadranskog derbija: “Hajduk je favorit jer igra pred svojim navijačima”

P. N.

Tomo Erceg u riječkom dresu/Foto Arhiva NL

Tomo Erceg u riječkom dresu/Foto Arhiva NL

- Očekujem jednu zanimljivu utakmicu u kojoj je Hajduk favorit samo zato što igra pred svojim navijačima. Ne dvojim da će stadion biti dobrano ispunjen - rekao je Erceg



RIJEKA U svojoj bogatoj i uspješnoj igračkoj karijeri Tomislav Erceg nosio je, između ostalih, dresove i Hajduka i Rijeke, a s obje je momčadi osvajao trofeje.


– Hajduk je moj klub,  međutim u Rijeci sam proveo jednu prekrasnu sezonu. Osvojili smo Kup Hrvatske, bili blizu osvajanju titule prvaka, ali tada nismo uspjeli – kazao je Erceg te podijelio svoja očekivanja za novi Jadranski derbi.


– Očekujem jednu zanimljivu utakmicu u kojoj je Hajduk favorit samo zato što igra pred svojim navijačima. Ne dvojim da će stadion biti dobrano ispunjen. Euforija je ušla među navijače. Čini mi se da se ponovno vratila prava nogometna atmosfera, čekaju se utakmice kao što su se čekale prije pandemije.




Koliko će ispadanje iz Europe poremetiti igrače Rijeke?


– Svaki europski poraz ostavi traga, znam to iz osobnog iskustva. Koliko će se to osjetiti na igračima Rijeke, pokazat će sama utakmica. Trener Goran Tomić ima niz kvalitetnih pojedinaca, na čelu s iskusnim napadačem Drmićem. Tu su još Galović, Tomečak, Pavičić, mladi Lepinjica, Bušnje, Liber, novajlije Abass, Ampem… Sada kada se vratim malo unazad, tek se sada vidi koliko je gol koji je Rijeka primila u prvoj utakmicu protiv PAOK-a u Solunu bio koban za njihovo ispadanje. Šteta što nisu uspjeli u svojoj nakani plasmana u jednu od skupina Konferencijske lige – kaže Erceg.


Hajduk je nakon niz godina ponovno, barem za sada, na čelu prvoligaške karavane.


– Predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius posložili su jako dobru momčad. Najbolji potez im je što su uspjeli ostaviti Livaju na kojem se gradi bolja, uspješnija, trofejnija budućnost Hajduka. Doveli su niz iskusnih igrača, vrataraKalinića, Lovrencsicsa, Vukovića, Krovinovića… Hajduk ima igrački kadar koji može napasti titulu prvaka. No, hoće li u tome uspjeti, vidjet ćemo na kraju sezone – zaključio je Erceg.