Novi angažman

Nekadašnji hrvatski izbornik i službeno preuzeo njemačkog prvoligaša: “Ja sam dijete Bundeslige”

Portal Novi list

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Moja velika želja je da ispišem još jedno uspješno poglavlje u Bundesligi, na klupi Wolvesa - izjavio je Niko KovačRIJEKA  Niko Kovač i formalno je, preuzeo Wolfsburg. Bivši hrvatski izbornik potpisao je trogodišnji ugovor, a kao i obično pomagat će mu brat Robert.


– Ja sam dijete Bundeslige. Moja velika želja je da ispišem još jedno uspješno poglavlje u Bundesligi, na klupi Wolvesa. Momčad ima veliki potencijal, a uvjeti su idealni za uspješan rad – rekao je Kovač.


Izvršni direktor Jorg Schmadtke kazao je kako se kod odabira trenera tražio stručnjak koji jamči kvalitetan rad na dug staze.
– Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti da postane trener, on je dosljedan, orijentiran je na rad i uvjeren sam da će momčad imati njegovo obilježje u narednim godinama – rekao je Schmadtke.


Kovač je radio u Bayernu i Eintracht Frankfurtu s kojima je osvojio prvenstvo i dva Kupa, a posljednji posao imao je na klupi Monaca s kojim s rastao krajem prošle godine.


Kovač, rođeni Berlinčanin, za igračke karijere nosio je dresove četiri bundesligaša – Herthe, Bayer Leverkusena, HSV-a i Bayerna.