Dvije bakljade

Navijačke udruge Plavo bijeli otok i Vavik vjerna Kirija i ove godine organiziraju bakljadu na Krčkom mostu

Ivan Volarić

Sve zajedno ide svojim tijekom kao i do sada. Dakle, uoči dana Domovinske zahvalnosti, 4. kolovoza, u 21 sat održat će se bakljada na Krčkom mostu, poručili su iz udruge Plavo bijeli otok



RIJEKA Čelnici Plavo-bijelog otoka i Vavik vjerne Kirije, odnosno udruga navijača Rijeke s kvarnerskih otoka i šireg područja Crikvenice, ostali su neugodno zatečeni s plasiranom dezinformacijom kako se ove godine neće održati tradicionalna bakljada na Krčkom mostu, odnosno već kako cijeli spektakl seli u Rijeku.


“Sve zajedno ide svojim tijekom kao i do sada. Dakle, uoči dana Domovinske zahvalnosti, 4. kolovoza, u 21 sat održat će se bakljada na Krčkom mostu. Iza ove tradicionalne manifestacije, koja se održava već petu godinu zaredom, stoje Udruge Plavo bijeli otok i Vavik vjerna Kirija”, poručuju iz vodstva udruge navijača Rijeke s  Krka i susjednih otoka.


Za razliku od prethodnih izdanja u organizaciju ovoga puta neće biti uključen Klub navijača Armada. Pripadnici Armade najavili su da će organizirati svoju bakljadu pola sata nakon što je zakazana ona tradicionalna na Krčkom mostu.




“Svih ovih godina bakljada na Krčkom mostu išla je u suorganizaciji KN Armade, Plavo bijelog otoka i Vavik vjerne Kirije zajedno. Iz KN Armade nam je prije mjesec dana rečeno da oni na Krčki most ne idu, a naknadno smo saznali da organiziraju nešto drugo. Ne znamo razloge. Mi idemo dalje s našom pričom”,  poručili su iz vodstva Plavo bijelog otoka.