Tragedija

Navijač Palmeirasa smrtno stradao tijekom navijačkih izgreda u Sao Paulu, propucan je dok je gledao finale iz Abu Dhabija

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Muškarac, za kojeg je policija rekla da je bio zatvorski čuvar izvan dužnosti, upucan je ispred Palmeirasovog stadiona u Sao Paulu, gdje su se tisuće navijača okupile kako bi gledali utakmicu na velikim ekranima



SAO PAULO Muškarac je ubijen tijekom nereda u Sao Paolu među navijačima Palmeirasa koji su gledali kako njihova momčad gubi od engleskog Chelseaja u finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva, priopćila je brazilska policija.


Muškarac, za kojeg je policija rekla da je bio zatvorski čuvar izvan dužnosti, upucan je ispred Palmeirasovog stadiona u Sao Paulu, gdje su se tisuće navijača okupile kako bi gledali utakmicu na velikim ekranima.


“Došlo je do tučnjave među navijačima, što je izazvalo nerede i jedan je muškarac upucan”, stoji u priopćenju  policije.




Interventna policija upotrijebila je suzavac i gumene metke kako bi rastjerala gomilu, a jedna osoba je uhićena, navodi se u priopćenju, dok policija  nastavlja patrolirati područjem kako bi spriječila nove nerede.


Europski prvak Chelsea je pobijedio Palmeirasa, prvaka Copa Libertadoresa, s 2-1 nakon produžetaka u utakmici u Abu Dhabiju.


Palmeiras nije uspio postati klupski prvak svijeta i tako se pridružiti brazilskim klubovima Corinthiansu, Santosu i Sao Paulu, od kojih su svi osvojili trofej.