Odluka premijera

Nastavlja se bitka Barcelone i Reala za titulu prvaka, odlučeno kada se vraća natjecanje u Španjolskoj

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Španjolski premijer je istaknuo kako se država polako vraća u normalan život te je najavio i datum nastavka španjolskog nogometnog prvenstvaMADRID Španjolski premijer Pedro Sanchez dao je ‘zeleno svjetlo’ za nastavak španjolskog nogometnog prvenstva koje bi moglo krenuti od 8. lipnja.


Španjolski premijer je u subotnjem javnom govoru istaknuo kako se Španjolska polako vraća u normalan život nakon više od dva mjeseca potpune izolacije zbog pandemije koronavirusa. Između ostalog, najavio je i datum nastavka španjolskog nogometnog prvenstva – u tjednu oko 8. lipnja.


“Španjolska je učinila što mora, tako da se pred nama otvaraju novi horizonti. Došlo je vrijeme kada ćemo se moći vratiti svakodnevnim zadaćama. Od 8. lipnja vratit će se i nogometna liga”, rekao je u televizijskom nastupu iz vladine palače.
“Španjolski nogomet ima masovnu podršku, ali to nije jedina aktivnost koja može nastaviti planirani put. Također, muzeji, kazališta, … Moramo pokrenuti sve gospodarske aktivnosti, uključujući ugostiteljstvo i turizam, koji predstavljaju ogroman udio u zapošljavanju”, naglasio je Sanchez.


Nakon što je španjolsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. svibnja s najviše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera.


Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje.


Sa više od 24.000 potvrđenih slučajeva zaraze i oko 27.600 preminulih, Španjolska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.