Serie A

Napoli rutinski svladao Romu, igrači nosili dresove u čast Maradoni

Hina

Igrači Napolija igrali su uz transparente s Maradoninim likom/Foto REUTERS

Igrači Napolija igrali su uz transparente s Maradoninim likom/Foto REUTERS

Napoli je utakmicu igrao u dresu koji podsjeća na dres argentinske reprezentacije u čast Diegu Maradoni



NAPULJ U derbiju devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na stadionu San Paolo pobijedio Romu sa 4-0.


Napolitanci su dominirali veći dio susreta i njihov pobjeda mogla je biti i uvjerljivija protiv nemoćne i nevidljive Rome.


Domaćin je poveo u 30. minuti sjajnim golom Lorenza Insignea iz slobodnog udarca. U 64. minuti Insigne je asistirao Fabianu Ruizu za 2-0, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Dries Mertens u 81. minuti. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Matteo Politano postigavši pogodak u 86. minuti.




Napoli je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto, dok je Roma, koja je prekinula niz bez poraza u svim natjecanjima koji je trajao 11 susreta, pala na šestu poziciju.


Napoli je utakmicu igrao u dresu koji podsjeća na dres argentinske reprezentacije u čast Diegu Maradoni koji je prošli tjedan umro. Lansiranje novog dresa, kojim bi se odala počast argentinskoj nogometnoj legendi i bivšem broju 10 Napolija, već je bilo u planu i prije njegove smrti.


“Zamislili smo dizajn posebnog dresa koji podsjeća na Diega Maradonu, njegovu omiljenu Argentinu i jaku vezu sa stanovnicima Napolija”, pojašnjava Napoli na svojim stranicama.


“Nadali smo se da će ga Diego moći vidjeti i čak ga obući”, dodaje se u tekstu.


Igrači Napolija su već odali počast Maradoni u četvrtak navečer protiv Rijeke. Tada su svi igrači Napolija na teren izašli s dresom s brojem 10 kojeg je nosio Maradona.