Serie A

Napoli odnio Ivanu Juriću sva tri boda iz Verone, Marko Rog uspješniji od Karla Letice

Hina

Fabio Borini i Ivan Jurić/Foto REUTERS

Fabio Borini i Ivan Jurić/Foto REUTERS

Nogometaši Napolija slavili su na gostovanju u Veroni sa 2-0 (1-0) i zadržali se na tri boda prednosti pred Milanom u utrci za mjestom u Europskoj ligi



VERONA Nogometaši Napolija slavili su na gostovanju u Veroni sa 2-0 (1-0) i zadržali se na tri boda prednosti pred Milanom u utrci za mjestom u Europskoj ligi.


Poljski napadač Arkadiusz Milik postigao je vodeći pogodak za Napoli u 38. minuti. Domaćoj momčadi koju vodi Ivan Jurić u 61. minuti poništen je pogodak Faraonija, jer je asistent Zaccagni prije ubačaja u driblingu loptu zahvatio rukom. Pobjedu Napolitanaca potvrdio je Meksikanac Hirving Lozano u 90. minuti.


U dvoboju SPAL-a i Cagliarija gosti su do pobjede došli u trećoj minuti sučevog dodatka na isteku utakmice, a u važnim ulogama su bili hrvatski nogometaši. Marko Rog je sa tridesetak metara uputio snažana i precizan udarac kojeg je vratara SPAL-a Karlo Letica uspio krajnjim naporom zaustaviti. No, na odbijenu loptu prvi je dotrčao Joao Pedro, ubacio pred vrata gdje je neometani Giovanni Simeone glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.




Oba hrvatska nogometaša bila su u početnim postavama svojih momčadi.


Nogometaši Parme ostvarili su uvjerljivu 4-1 pobjedu (2-0) na gostovanju kod Genoe uz tri pogotka Danca Andreasa Corneliusa, dok je Torino kao domaćin svladao Udinese s minimalnih 1-0.


Raspoloženi i snalažljivi napadač Parme Andreas Cornelius prvi je od svoja tri pogotka postigao u 18. minuti. Na 2-0 povisio je u 33. minuti, a ‘hat-trick’ je kompletirao u 53. minuti. U 29. minuti Criscito nije uspio realizirati kazneni udarac za Genou, da bi u 59. minuti Falque bio uspješan s bijele točke i donio malo nade u preokret. No, u 87. minuti je Šveđanin Dejan Kulesevski pogodio za konačnih 4-1.


U Torinu je pobjednički pogodak pao već u 16. minuti, kad je Belotti pobjegao svom čuvaru na lijevoj strani i sa pet metara iskosa svladao gostujućeg vratara Mussa.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore