Prva NL

Napadač Rijeke na posudbi u Orijentu 1919 uoči sudara s BSK-om: “Nadamo se prvoj pobjedi, oni su moja mušterija”

Ivan Volarić

Filip Dujmović/Foto S. DRECHSLER

Filip Dujmović/Foto S. DRECHSLER

U sve tri utakmice mogli smo pobijediti, ali primili smo puno euro-golova. Nadam se da će tom nizu doći kraj - kaže Filip Dujmović



RIJEKA   Nogometaši Orijenta 1919 danas će protiv BSK-a (16.30 sati) iz trećeg pokušaja pokušati ostvariti prvu pobjedu pred svojim navijačima ove sezone. Solin i Dubrava odnijeli su po bod s Krimeje u dvije slične utakmice (1:1 i 2:2), a na ta dva domaća neriješena ishoda nadovezao se gostujući remi protiv Jaruna (2:2). Crveni su uvjereni da iza tih rezultatskih podbačaja (ipak se očekivalo pet-šest bodova iz prve tri utakmice) stoji splet nesretnih okolnosti, a sve to pokušat će dokazati pobjedom u današnjem susretu protiv sastava iz Bijeloga Brda.


– Prošle godine BSK je bio moja mušterija. U obje utakmice sam im zabio pogodak ili asistirao. To će biti još jedan dodatni motiv protiv njih. U Orijentu 1919 je sve super, po dolasku na Krimeju kao da sam opet prodisao. To me čini sretnim, a vjerujem, i suigrače oko mene. Sve za sada ide u najboljem redu, stožer, trener, ambijent i suigrači su odlični. Samo da nas krenu pobjede i rezultati. U sve tri utakmice mogli smo pobijediti, ali primili smo puno euro-golova. Nadam se da će tom nizu doći kraj i da ćemo protiv BSK-a upisati prvu pobjedu – govori Filip Dujmović, brzonogi napadač Orijenta 1919, koji je ljetos stigao u Rijeku iz Jaruna, a onda su ga odgovorni s Rujevice poslali na posudbu na Krimeju.


Orijent 1919 je zabio pet golova ove sezone, tri su postigli stoperi, jedan je autogol, a jedan je postigao defanzivni veznjak. Napadači su još uvijek bez pogotka…




– I od mene i od Ibišija očekuje se prvi gol koji će nas na neki način otčepiti. Nadam se da će onda krenuti i da će završiti s više golova. Osjećamo li pritisak? Nema pritiska. Sve je u najboljem redu. Opušteni smo i vjerujem da će sve biti u najboljem redu – poručio je 21-godišnjak rođen u Zagrebu.


BSK je momčad koja gotovo u pravilu ima mjesto u gornjem domu drugoligaškog nogometa, no ove sezone upisali su tek jedan bod nakon prvih 270 minuta. Jasno je da će se i oni doći vaditi na Krimeju.


– Ulazak u prvenstvo je uvijek stresan i prvih nekoliko kola nikada ne daje jasnu sliku. Napravit ćemo sve da oni ostanu u mini krizi, a da mi nastavimo pozitivan trend i da upišemo pobjedu – dometnuo je trener Jure Srzić, koji će ipak sjediti na klupi unatoč isključenju protiv Jaruna. Dobio je kaznu od dvije utakmice, ali je žalba odgodila suspenziju na sedam dana.


Zbog isključenja u prošlom kolu protiv BSK-a neće biti veznjaka Filipa Zrilića. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Orijenta 1919, uključujući i tek pristigle Monjca i Kočevića.



Standings provided by SofaScore LiveScore