Sandro Kulenović

Napadač Rijeke i U-21 reprezentacije: “Nećemo biti zadovoljni dok ne izborio EURO”

Mateo Sučić

Sandro Kulenović zabio je pet golova u kvalifikacija/Foto PIXSELL

Sandro Kulenović zabio je pet golova u kvalifikacija/Foto PIXSELL

Nakon ovog okupljanja svjesni smo da smo jako blizu i da sada moramo stisnuti još jače – kaže Kulenović



RIJEKA Hrvatska reprezentacija do 21 godine pobjedama protiv San Marina (10:0) i Grčke (1:0), a uz naklonost nekih drugih rezultata (pobjeda Škotske protiv Češke) vratila je u svoje ruke pitanje plasmana na Europsko prvenstvo. Listopadska akcija zaključena je sa šest bodova i ako izabranici Igora Bišćana isto ponove u dvama ogledima u studenom, bit će među 16 momčadi koje će se plasirati na kontinentalnu smotru što se održava u Sloveniji i Mađarskoj (grupna faza je na rasporedu od 24. do 31. ožujka, faza nokauta od 31. svibnja do 6. lipnja).


Doprinos tomu dali su i igrači Rijeke, Ivan Nevistić bio je pričuva protiv San Marina, Matej Vuk protiv Grčke, a jedini s dvama nastupima bio je napadač Sandro Kulenović.


– Nije bilo upitno da smo kvalitetniji od Grčke i pogotovo San Marina, ali to treba potvrditi na travnjaku. U Grčkoj smo igrali na jako lošem terenu, sve su pokušali da ne uzmemo bodove, ali probili smo taj njihov bunker na vrijeme, pa nije bilo nervoze – kaže Kulenović, koji je protiv San Marina postigao pogodak i dodao dvije asistencije.


Utakmica generacije




Iako je Hrvatska na trećem mjestu s dva boda manje od vodeće Češke, koja ima utakmicu više, i jednim manje od drugoplasirane Škotske, prvo mjesto drži u svojim rukama.


– Nismo do kraja zadovoljni i nećemo biti dok ne ostvarimo svoj cilj, a to je plasman na EURO. Nakon ovog okupljanja svjesni smo da smo jako blizu i da sada moramo stisnuti još jače. Gostovanje u Škotskoj 12. studenog praktički je utakmica generacije.


– Izgubili smo od njih prvu utakmicu na Šubićevcu, koju smo morali dobiti jer smo dominirali u svim segmentima, a pali smo u završnici kada smo izgubili bodove s kojima bi nam danas bilo lakše. Ali kalkulacija više nema, s dvjema pobjedama idemo na EURO i tako ćemo se postaviti.


Pred Kulenovićem je uzbudljiva jesen na klupskoj i reprezentativnoj razini. S »bijelima« ga očekuje nastup u grupnoj fazi Europske lige, s »minivatrenima« odlučujuće utakmice protiv Škotske i Litve.


– Treba biti maksimalno fokusiran na to, pripremiti tijelo na napor koji nas očekuje. U svemu tome treba gledati nešto dobro, a svi mi koji smo opsjednuti nogometom treniramo i živimo za takve utakmice kakve me očekuju s klubom i reprezentacijom.


Samopouzdanje


Kulenović je s pet golova drugi strijelac reprezentacije iza Luke Ivanušeca i deseti cijelih kvalifikacija, a taj pogodak San Marinu, nakon onog Slaven Belupu, silno mu je važan za samopouzdanje.


– Rijeka mi je u tome puno pomogla. Ostajali smo nakon treninga i radili na završnici, na udarcima, da dobijem osjećaj i vratim samopouzdanje. Svi su mi pomogli, treneri i suigrači, nakon Slaven Belupa je počelo rasti samopouzdanje, zabio sam San Marinu i to me veseli, sada želim nastaviti na taj način. Protiv Varaždina bilo bi lijepo nastaviti niz.


– Nadam se da sam protiv Slaven Belupa tek počeo s golovima, ali meni je primarno da na travnjaku pružam svoj maksimum i da pomažem momčadi na bilo koji način, a onda će me nagraditi i pogodak – zaključio je Kulenović.