Druga HNL

Napadač Opatije uoči sudara s davljenikom iz Sinja: “Ovo su najteže utakmice, a naš cilj je uvijek isti…”

Ivan Volarić

Matija Matulja/Foto Arhiva NL

Matija Matulja/Foto Arhiva NL

Svjesni smo da neće biti lako, utakmice protiv ekipa koje se bore za ostanak su možda i najteže. Pružit ćemo sve od sebe i nadati se što boljem rezultatu – kaže Matija Matulja



RIJEKA Nogometaši se Opatije danas (17 sati) nakon dvaju uzastopnih gostujućih poraza (Orijent 1919 i Osijek II) vraćaju domaćim prvenstvenim obvezama. Na Kantridi gostuje Junak iz Sinja, donedavni fenjeraš, kojemu svaki bod nasušno treba da bi sačuvao drugoligaški status. Opatijci su posustali kada je u pitanju utrka za prvo mjesto, ali se još uvijek ne odriču plasmana među prvim trima momčadima na ljestvici. Jasno je da im se u tom smislu pobjeda protiv Sinjana nameće kao svojevrsni imperativ. U suprotnom, donedavno čvrsta druga ili treća momčad Druge HNL mogla bi se nakon ovoga kola naći u donjem dijelu ljestvice.


– Prije svega moram naglasiti da smo u Osijeku izgledali dosta dobro. Odigrali smo dobru utakmicu, borili smo se i zalagali, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Nadam se da će nam se to negdje vratiti ako tako nastavimo – govori 20-godišnji napadač Opatije Matija Matulja. – Svjesni smo da u posljednje vrijeme nismo pružili ono što možemo, osim toga, bodovno smo zaostali za prvim dvjema momčadima. No još je uvijek sve otvoreno i sigurno se nećemo predati. Nadam se i vjerujem da ćemo se dignuti u idućim susretima i vratiti se pobjedama. Uostalom, bodovna razlika na ljestvici je relativno mala; primjerice, treću i 12. momčad dijele dva boda. Nadamo se da ćemo se vratiti na treću, četvrtu poziciju i namaknuti određeni bodovni kredit. Jasno, pod uvjetom da do kraja travnja odigramo kako možemo i svima pokažemo zašto smo u većem dijelu sezone bili konkurentni za prve tri pozicije.


Sinjani se grčevito bore za ostanak, što znači da na Kantridi neće birati sredstva da dođu do pokojeg boda.




– Svjesni smo da neće biti lako, utakmice protiv ekipa koje se bore za ostanak su možda i najteže. Pružit ćemo sve od sebe i nadati se što boljem rezultatu – dodaje Matulja.


Opatijci protiv Junaka nastavljaju niz od pet utakmica u dva tjedna.


– Nismo unaprijed planirali neku kvotu bodova, naši su ciljevi su uvijek isti: osvojiti što je moguće više bodova. Teško je u ovoj ligi nešto planirati jer je većina ekipa kvalitetom podjednaka. Bitan je pristup, da u svaku utakmicu uđemo maksimalno i onda će nas sigurno negdje nagraditi. Možda nam već protiv Junaka lopta vrati dio duga iz Osijeka… – rekao je Matulja.


U sastavu sigurno neće biti Antonija Pejanovića, koji je akumulirao tri žuta kartona, Zgrablić je još uvijek ozlijeđen, dok su Maloku, Bilobrk i Pintarić upitni.



Standings provided by SofaScore LiveScore