Druga NL

Napadač Opatije uoči derbija u petak: “Sesvećani su zabili sedam komada, to treba respektirati”

Ivan Volarić

Edin Junuzović/M. LEVAK

Edin Junuzović/M. LEVAK

Prošle sezone smo podbacili protiv njih pa će i to biti dodatni motiv da se pokažemo u pravom svjetlu i nastavimo tamo gdje smo stali u Belišću - rekao je Edin Junuzović



RIJEKA   Tri utakmice, tri pobjede uz gol-razliku – 9:2! Učinak je to nogometaša Opatije, koji nakon neuvjerljivih izdanja u pripremnim utakmicama u drugom dijelu sezone znaju samo za – pobjede. Posljednja u Belišću posebno je dragocjena jer je stigla kao potvrda da ova momčad doista može visoko ovoga proljeća.


– Definitivno smo ispunili naš cilj nakon šest sati vožnje i teškog, blatnjavog terena, koji nas je dočekao u Belišću. Željeli smo se vratiti s pozitivnim rezultatom i u tome smo uspjeli. Držali smo se principa koji su nas odveli do pobjeda u prva dva kola, dakle bili smo kompaktni, borbeni, a onda smo iz toga stigli do naših prilika, koje smo i iskoristili – govori Edin Junuzović, iskusni napadač i kapetan Opatije, te strijelac drugog, pobjedničkog pogotka u Belišću.


Jesenski prvak Jadran iz Ploča doživio je prvi poraz ove sezone, drugoplasirani Sesvećani su zabili sedam golova Marsoniji za sedam bodova prednosti nad petoplasiranim Opatijcima uoči međusobnog ogleda na Kantridi nadolazećeg petka. Prva momčad će izboriti promociju u viši rang, druga ide u kvalifikacije, no moguće je da i treće mjesto donese kvalifikacije, ovisno o ishodu procesa licenciranja. Jasno je stoga da bi Opatijcima pobjeda idućega petka pobjeda bila zlata vrijedna i uvela ih u direktan okršaj za prva tri mjesta.




– Neće biti lako u petak. Sesvećani su zabili sedam golova Marsoniji i to je rezultat vrijedan respekta. Prošle sezone smo podbacili protiv njih pa će i to biti dodatni motiv da se pokažemo u pravom svjetlu i nastavimo tamo gdje smo stali u Belišću. Prvenstvo je dugo, idemo korak po korak – naprijed. U pripremama nismo najbolje izgledali, malo smo se tražili, ali najbitnije da smo svoje pravo lice pokazali u prvenstvu. Svaka čast dečkima na zalaganju i pokazanom karakteru. Imamo dobru atmosferu u momčadi, ozljede nas zaobilaze, a povrh svega sada nam se za derbi protiv Sesveta vraćaju tri kartonirana igrača – rekao je Junuzović, koji je sredinom nastavka izašao iz igre zbog toga jer je nastupio uz kašalj i grlobolju.


– Nisam više mogao disati… Nadam se da ću do petka biti O.K. – poručio je 36-godišnji napadač kojemu je ovo bio šesti prvenstveni pogodak ove sezone.