Marko Bjelanović

Napadač Opatije nakon pogotka i pobjede na Kantridi: “Bilo je dovoljno samo pogledati se s Weitzerom”

Mateo Sučić

LIDER NIJE ODMAKAO – Toni Tipurić (H. dragovoljac) i Marko Bjelanović/Foto D. KOVAČEVIĆ

LIDER NIJE ODMAKAO – Toni Tipurić (H. dragovoljac) i Marko Bjelanović/Foto D. KOVAČEVIĆ

Weitzer i ja puno smo igrali zajedno i dobro se razumijemo na terenu. Pogledali smo se u jednom trenutku i znali smo što svaki od nas treba napraviti. On je pogodio kako treba, ja sam skrenuo loptu koliko je bilo dovoljno – kaže Bjelanović



RIJEKA Marko Bjelanović pokazao se čovjekom odluke za Opatiju, koja je čak tri mjeseca čekala domaću pobjedu. Napadač, koji je baš pod stijenama ponikao u školi nogometa Rijeke, pokazao se istinskim jokerom trenerskog dvojca Bogolin-Čizmarević pa duboko u sudačkoj nadoknadi donio puni plijen svojoj momčadi i rastužio Dugopolje.


– Svaka je utakmica u Drugoj ligi ovakva, izjednačena i nepredvidiva. Ne znam je li ovaj rang natjecanja ikada bio ovako izjednačen, a već godinama igram – kaže Bjelanović.


Nakon sat vremena igre činilo se da je samo pitanje trenutka kada će Opatija drugim pogotkom otkloniti pitanje pobjednika, da bi se posljednjih deset minuta utakmica pretvorila u dramu sa sretnim završetkom za domaćina.




– Nas je dosta koštala ova situacija s koronavirusom, znali smo da će se zbog toga dogoditi pad jer je teško igrati u visokom ritmu svih 90 minuta, ali na kraju smo uspjeli ostvariti ono što smo željeli. Pomazila nas je sreća, ali zato što smo bili hrabri. Asistencija i pogodak? Nije moglo bolje, ali bitno je da smo pobijedili i da su konačno sva tri boda ostala kući. Napokon smo prekinuli taj domaći niz bez pobjede pa je najmanje bitno tko je bio strijelac ili asistirao.


Opisao je junak Opatije i što je prethodilo odlučujućem trenutku utakmice.


Weitzer i ja se već dugo znamo, puno smo igrali zajedno i dobro se razumijemo na terenu. Pogledali smo se u jednom trenutku i znali smo što svaki od nas treba napraviti. On je pogodio kako treba, ja sam skrenuo loptu koliko je bilo dovoljno i tu je sva mudrost oko pogotka, ha, ha…


Opatija je ovom pobjedom došla na četvrto mjesto i u završnici jesenskog dijela pokušat će ostati što je moguće bliže vrhu.


– Ne zamaramo se previše bodovima. Cilj ih je skupiti što više, težimo tomu da budemo u vrhu, ali idemo utakmicu po utakmicu i što više bude pobjeda, to će biti bolje za nas – zaključio je Bjelanović.