Antonio Pejanović

Napadač Opatije nakon još jedne gostujuće pobjede: “Sigurno se nećemo zadovoljiti samo s ostankom u ligi…”

Ivan Volarić

Antonio Pejanović/Foto Arhiva NL

Antonio Pejanović/Foto Arhiva NL

Imamo stvarno dobrih igrača i široki kadar. Uostalom, pokazali smo u ovih 10 kola da možemo - kaže Pejanović



RIJEKA  Nogometaši Opatije ostvarili su u Sinju (0:2) i četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone u pet susreta. Siget je jedino gostujuće drugoligaško odredište s kojega su se »crno-bijeli« ove sezone vratili »samo« s bodom…


– Žalimo zbog tog remija protiv Dragovoljca jer sami sebi smo zabili gol. I to doslovno! Da smo tu utakmicu dobili, sada bismo bili na čelu ljestvice sa stopostotnim učinkom na strani – govori Antonio Pejanović, iskusni napadač Opatije, koji je Junaku zabio četvrti pogodak ove sezone. Jedan više postigao je prvi klupski strijelac Ivor Weitzer.


– Zadovoljan sam formom, drugi kažu da igram dobro… Neću se sam hvaliti. Idem iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti. Treba zabijati, pa me možda još netko vidi do kraja sezone ha, ha… – nastavlja 29-godišnji napadač iz Malinske. – Što se utakmice u Sinju tiče, puno toga se prelomilo u 16. minuti kada su oni ostali s igračem manje, a ubrzo mi poveli. Međutim, kako to nerijetko biva, igrač više je djelovao kontraproduktivno na nas. Malo smo se opustili, a oni počeli igrati. Imali su i jednu priliku uoči odlaska na odmor. U nastavku je bilo lakše, imali smo prilika, da smo ranije zabili drugi pogodak, vjerojatno bi sve to izgledalo još uvjerljivije.




Iz kluba stiže poruka kako je glavni cilj izboriti ostanak u ligi, no Opatijci nakon deset odigranih kola ne mogu pobjeći od toga da se polako pretvaraju u kandidata za osvajanje naslova prvaka.


– Sigurno se nećemo zadovoljiti samo s ostankom u ligi. Posebno kada vidiš kakvu ekipu i pojedince imamo. Imamo stvarno dobrih igrača i široki kadar. Mogli bismo sastaviti dvije dobre ekipe: Opatiju I i Opatiju II. Uostalom, pokazali smo u ovih 10 kola da možemo.


Još da nema »prokletstva« domaćih utakmica…


– Moramo skinuti to domaće prokletstvo. Dobili smo u prvom kolu Hajduk II i onda u iduće četiri utakmice ostali bez pobjede. Valjda će se i to okrenuti već protiv Dugopolja u subotu – rekao je Pejanović.