Borna Kovačević

Napadač Grobničana zabio i asistirao u pobjedi nad Međimurjem: “Trebali smo uvjerljivije slaviti”

Ivan Volarić

Borna Kovačević i Mauro Benko/Foto M. GRACIN

Borna Kovačević i Mauro Benko/Foto M. GRACIN

Sada slijede Jadran u Pločama pa Marsonija. Želimo iz tih utakmica izvući maksimum i što prije osigurati ostanak - rekao je Kovačević



MAVRINCI   Nogometaši Grobničana ostvarili su drugu proljetnu pobjedu u utakmici protiv Međimurja koja je nakon prvih deset minuta slutila na potop gostiju. Naime, u tom razdoblju domaći su postigli tri pogotka iz tri šanse, a gosti izgledali kao da su se skupili na ulici neposredno pred početak susreta. Nakon toga kao da su se domaći malo zadovoljili ranim i uvjerljivim vodstvom, a kada su ih u nastavku željeli zabiti još, lopta nije slušala.


– Šteta, imali smo 3:0 odmah na početku, mislili smo da ćemo do poluvremena zaključiti cijelu priču. No, na kraju je najbitnije da smo osvojili važna tri boda, da je ekipa izvukla maksimum – govori 19-godišnji krilni napadač, Borna Kovačević, strijelac i asistent u pobjedi nad »fenjerašem«.


Simpatizeri Grobničana prizivali su četvrti, peti pogodak, no svi napori domaćih igrača u nastavku nisu urodili plodom. Nešto je bilo i do neravnog terena koji nije bio nimalo naklonjen igri i igračima željnim nadigravanja.




– Nije bio zaliven pa je lopta dosta odskakala. Mislim da smo se dosta dobro prilagodili na takve uvjete, uostalom otišli smo s 3:1 na odmor. U drugom poluvremenu smo kontrolirali situaciju na terenu i priveli utakmicu kraju. Ovi bodovi su nam posebno dragocjeni jer u pitanju je momčad koja je ispod nas na ljestvici i sada smo im dodatno odmakli. Sada slijede Jadran u Pločama pa Marsonija. Želimo iz tih utakmica izvući maksimum i što prije osigurati ostanak. To je glavni cilj ove sezone – nastavio je jedan od mladih igrača Rijeke na posudbi u Grobničanu, koji je protiv fenjeraša postigao svoj drugoligaški prvijenac.


– Golovi i asistencije uvijek kod napadača podižu samopouzdanje, ali u ovom trenutku najbitnija je ekipa i tri boda koja nam dosta znače u borbi za ostanak – rekao je Kovačević