Sandro Kulenović

Napadač Dinama nakon Gorice: “Uz podršku navijača možemo sve ostvariti”

Davor Petrović

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Kako je pisalo na jednom transparentu koji su istaknuli, nisu nam dopustili da potonemo - kaže Kulenović



ZAGREB  Razdoblje koje u Zagrebu vole pretenciozno zvati »Dinamova renesansa« iznjedrilo je nova tri boda s potpisom Sandra Kulenovića za klub iz Maksimirske 128 na subotnjem gostovanju kod Gorice. Centarfor, kojeg je Sergej Jakirović krajem kolovoza prošle godine povukao s posudbe iz Lokomotive da mu glanca klupu za pričuve, konačno je dobio priliku i opravdao povjerenje.


Naime, nedavno je Kulenovićev gol na Poljudu izazvao tektonske poremećaje u Hajduku i odveo Dinamo u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a sada je utabao put prema pobjedi u srcu Turopolja. Sve skupa predstavlja više nego solidan učinak.


– Jako dobro smo otvorili utakmicu protiv Gorice. Bili smo dominantni, stalno smo napadali dubinu i stvorili dosta prilika, a oni su čekali kontru. Na početku drugog poluvremena pokušavali su stvoriti pritisak, ali uspjeli smo to okrenuti na našu stranu i osvojiti bodove – kaže Sandro Kulenović, koji je u Velikoj Gorici zakoračio prema »Zoni Sivonjić«.


Uraganska završnica




Naime, u 68. minuti Petar Sučić mu je servirao loptu na nekih sedam metara od praznog gola, a on je otpucao »bekovsku«, nebu pod oblake. Doduše, nije se radilo o promašaju u rangu onoga što je svojedobno zapucao Ilija Sivonjić, ali svakome je jasno da takve situacije moraju biti realizirane.


– Stvarno mi je žao mi što sam Peri Sučiću uzeo odličnu akciju i asistenciju. Bio je to moj težak promašaj, ali najvažnija su tri osvojena boda – tvrdi Kulenović.


Dvije minimalne pobjede na Poljudu i trijumf protiv Istre 1961 na stadionu Maksimir (4:1) iznjedrile su spomenuti izraz »Dinamova renesansa«. Jednu od promjena u modroj izvedbi donijela je i Jakirovićeva odluka da počne igrati s trojicom stopera u zadnjoj liniji i dvojicom napadača. U takvoj formaciji Dinamo djeluje opasnije, odnosno češće dolazi do situacije koje mu donose priliku za udarac po golu suparnika iz kaznenog prostora.


– Bez obzira tko je od nas na terenu, puno nam znači kada smo naprijed dvojica u paru. Tako smo puno okomitiji i opasniji, pa i suparničkim obranama bude teže. Svi znamo da se Bruno Petković voli spuštati u vezu i kreirati prilike, tako da drugi napadač mora biti u kaznenom prostoru. Rezultati pokazuju da to jako dobro radimo – rezonira 24-godišnji centarfor Modrih.


Nije tajna da svi u Maksimirskoj 128 sanjaju uragansku završnicu sezone i osvajanje novog naslova prvaka. U tom planu jednu od ključnih točaka predstavlja derbi s Rijekom na Rujevici, zakazan za 5. svibnja, s time da Dinamo do tada mora odigrati dvije utakmice protiv Varaždina i jednu protiv Lokomotive.


Ključan tjedan


Zapravo, nije pretjerano reći da bi ovaj tjedan mogao biti ključan za modre ambicije. Naime, srijeda konačno donosi odrađivanje zaostale utakmice 5. kola protiv Varaždina na stadionu Maksimir. Četiri dana kasnije na rasporedu je gostovanje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, koja je kroz dosadašnja tri međusobna susreta u ovome prvenstvu osvojila četiri boda.


Naravno, apsolutno svi u Maksimirskoj 128 uvjereni su da će ta dva izazova odraditi bez pogrešnoga koraka, a njihov optimizam dodatno podgrijava podrška s tribina. Od prvih demokratskih izbora u Dinamu i dolaska Velimira Zajeca na funkciju predsjednika kluba, Modre na svakoj utakmici prati velik broj navijača koji ne štede grla od prve do zadnje minute.


– Bili su uz nas kada smo proživljavali najteže trenutke. Kako je pisalo na jednom transparentu koji su istaknuli, nisu nam dopustili da potonemo. Naježim se kada se toga sjetim i govorim o tome. Njihova podrška je nevjerojatna. Uz njih osjećamo da možemo sve postići – zaključio je Kulenović.