Druga NL

Napadač crno-bijelih nakon povratka na vrh: “Protiv Krka teže nego protiv Jadrana”

Ivan Volarić

PONOVO NA VRHU - David Žabec / Foto: M. ĐEKIĆ

PONOVO NA VRHU - David Žabec / Foto: M. ĐEKIĆ

Dobro je da naši konkurenti nisu pobijedili. Povećali smo prednost nad Karlovcem i vratili se na prvo mjesto - kaže napadač Opatije David Žabec



RIJEKA – Domaći remi s Jadranom LP nikome u redovima Opatije nije sjeo baš najbolje. Crno-bijeli su prošloga petka očekivali novu domaću pobjedu i nastavak pobjedničkog niza.


Na kraju su se morali zadovoljiti bodom, koji je dodatno dobio na težini nakon što se kompletiralo 23. kolo SuperSport Druge NL. Budući da su dva (Karlovac i Radnik) od tri direktna konkurenta u borbi za vrh poražena u svojim ogledima, ispostavilo se da su Opatijci i tim mršavim bodom – profitirali.


Vratili su se na prvo mjesto s bodom prednosti ispred Radnika i šest bodova više od Karlovca i Kustošije.




– Sigurno da je dobro da naši konkurenti nisu pobijedili. Povećali smo prednost nad Karlovcem na šest bodova i pritom se vratili na prvo mjesto – govori David Žabec, napadač Opatije.


– Opet, svjesni smo da je protiv Jadrana moglo bolje. Međutim, treba reći da je to dobra ekipa i nije realno očekivati da ćeš tu utakmicu dobiti 3:0. Žal postoji jer smo imali šanse. Doduše, imali su i oni, ali mislim da smo u konačnici, preko Ajayija, mi imali najčišću šansu na utakmici.


Susjedski derbi


Sve bi vjerojatno izgledalo drugačije na Kantridi da su Opatijci u uvodnim minutama iskoristili barem jednu od triju prilika.


– U prvih pet minuta imali smo tri šanse, nismo ih iskoristili. Da je tu pao gol, sve bi vjerojatno bilo puno lakše. Na kraju moramo biti zadovoljni što nismo primili gol i što nismo izgubili – dodao je Žabec.


Opatijci iduće subote gostuju kod Krka, zatim dočekuju Grobničan. I jednima i drugima »gori pod petama« u borbi za ostanak.


– Svjesni smo da se igrači Krka bore za ostanak. Možda će to biti još teža utakmica nego protiv Jadrana. Morat ćemo igrati bolje nego protiv Pločana da bismo došli do tri boda – zaključio je napadač Opatije.


Boduli su bodom u Belišću prekinuli mini niz poraza. Bod u gostima nikada nije loš, ali Krku je pobjeda nosila puno više.


– Osjetila se težina utakmice. Prava kvalifikacijska utakmica! Dobili smo gol nakon naše nesmotrenosti u obrani, ali posložili smo se u drugom poluvremenu i kada je ušao Matulja, dobili smo dodatnu energiju i hitrinu.


Upravo je nakon prekršaja na njemu Delibegović zabio prekrasan pogodak iz slobodnog udarca. Stiskali smo, imali prilike, ali u završnici je i Belišće krenulo na sve ili ništa, a naš vratar Ivan Vargić dva puta je odlično intervenirao – kazao je Igor Tkalčević, trener Krka.


Razočarani Grobničani


U jednom trenutku već pomalo otpisani Jadran se priključio i bodovno izjednačio s Krkom, što je dodatno zakompliciralo situaciju u borbi za ostanak.


– Ali i mi smo se priključili drugima. Mislimo samo na sebe i kako da osvojimo bodove – dodao je Tkalčević.


Njegov kolega na klupi Grobničana, Predrag Stilinović, bio je silno ogorčen na suđenje nakon poraza kod Kustošije.


– Izgledali smo sasvim solidno, a opet nas je pratilo tendenciozno suđenje. I sam sudac nam se nakon utakmice ispričavao. U 15. minuti Jabita je sam išao u gol, a vratar ga je zaustavio prekršajem nadomak kaznenog prostora za klasični crveni karton. Dobio je samo žuti. Kaže sudac da u tom trenutku to nije tako vidio, iako mu je nakon svega jasno da će dobiti tri utakmice pauze. Njemu je žao, a mi nemamo ništa od toga. Bilo je još niz situacija i prosudbi koje su vrlo dvojbene. Teško je igrati kada suci stalno griješe na tvoju štetu – rekao je Stilinović, koji je u Zagrebu izveo momčad bez nekoliko standardnih igrača.


– Svjesno smo ostavili neke igrače na klupi jer nam je iduća utakmica protiv Belišća ključna. Nisam htio riskirati kartone. Nismo trebali izgubiti, svaka čast dečkima, odradili su utakmicu po dogovoru. Opet smo igrali solidno, ali neke stvari nam stvarno smetaju jer se ponavljaju – zaključio je Stilinović.


Protiv Vinodola u Kupu

Poznati su termini i parovi polufinala Županijskoga kupa. Opatija će na gostovanje kod tradicionalno neugodnog Vinodola, Orijent pak mora na izazovno gostovanje kod OŠK-a. Obje utakmice na rasporedu su 7. svibnja od 17 sati.