Posipanje pepelom

Napadač Azzurra nakon podbačaja u kvalifikacijama: “Moramo preuzeti dio krivnje…”

Hina

Andrea Belotti/Foto REUTERS

Andrea Belotti/Foto REUTERS

U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol - rekao je Andrea Belotti



RIM Talijanski nogometni reprezentativac Andrea Belotti kazao je da napadači snose dio krivnje što Italija nije uspjela direktno se plasirati na SP u Kataru, ali je dodao da su igrači fizički bili potrošeni nakon osvajanja Eura.


“Imali smo sve u svojim rukama, ali u nogometu ponekad se stvari okrenu protiv vas. Osjećam gorčinu i razočaranje”, izjavio je napadač Torina za talijanske medije.


Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a “Azzurri” su imali dva gola bolju razliku pogodaka. No, Talijani su u gostima kod Sjeverne Irske odigrali 0-0, a Švicarska je u Luzernu pobijedila Bugarsku sa 4-0.




“Moramo preuzeti dio krivnje, ne samo za utakmicu protiv Sjeverne Irske, već za mnoge šanse koje smo promašili protiv Švicarske. U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Posjed lopte malo znači ako ne zabijate”, dodao je Belotti.


On se osvrnuo i na veliki broj ozljeda, 11 igrača zbog ozljeda nije bilo na raspolaganju za utakmicu protiv Sjeverne Irske.


“Imali smo puno ozljeda, radili smo puno promjena. Također, dvije godine igrali smo non-stop. Ovo je znak da moramo ponovno napuniti baterije i biti spremni za ožujak i dodatne kvalifikacije. Nakon razgovora sa izbornikom naš fokus je već na ožujku”, kazao je Belotti.