LONDON Napadač engleskog premierligaša Arsenala Alexandre Lacazette našao se u problemima nakon što se na internetu pojavio videozapis na kojem je viđen kako udiše plin iz balona.


Video pokazuje 28-godišnjeg francuskog napadača kao da udiše iz balona sjedeći dok su mu oči zatvorene.




Dušikov oksid, koji se koristi i u medicini, izaziva nakon udisanja osjećaj euforije i opuštanja, a ima onih koji dožive i blage halucinacije


Lacazetteu je to drugi takav incident jer je prije 18 mjeseci također ulovljen kako udiše dušikov oksid, poznat i kao plin za smijanje. Klub ga je tada kaznio, a sada se može očekivati i još žešća kazna.


Arsenal je objavio kako je otvoren disciplinski postupak protiv Francuza, dodajući kako će problem riješiti interno


Dušikov oksid, koji se koristi i u medicini, izaziva nakon udisanja osjećaj euforije i opuštanja, a ima onih koji dožive i blage halucinacije. Međutim, pogrešna doza može dovesti do pada tlaka i pulsa, te smanjenog rasuđivanja i nesvjestice. Mnogi ga inhaliraju u kombinaciji s dosta alkohola i drugih partijanerskih droga, pa je efekt još jači i samim time opasniji za zdravlje.


U Velikoj Britaniji je dugo trajala debata oko dušikovog oksida, koji je iznimno popularan među mladim Britancima, da bi na kraju sud ipak odlučio da je taj plin ilegalan ako se koristi u rekreacijske svrhe, odnosno za “šlagiranje”.


Arsenal je objavio kako je otvoren disciplinski postupak protiv Francuza, dodajući kako će problem riješiti interno.


Međutim, dio medija već je objavio kako je Lacazetteova budućnost u redovima “Topnika” odbrojana, posebice jer mu ovo nije prvi incident otkako je 2017. stigao iz Lyona za 53 milijuna eura.


Prošlog mjeseca našao se na udaru javnosti zbog kršenje socijalne distancije nakon što je odvezo svoj automobil na čišćenje.


Francuski napadač u Arsenalu zarađuje 150.000 eura tjedno, a u tri sezone zabio je 45 golova u 114 nastupa.