kvalifikacije za sp

Nakon svog debija za Vatrene, Grbić spreman za Rusiju: “Moramo biti hladne glave, čeka nas šahovska bitka”

Hina

Ivo Grbić/Foto: PIXSELL

Ivo Grbić/Foto: PIXSELL

"Trebat će koncentracija cijeli suret, Dobro ih poznamo, u stožeru imamo Olića i Ćorluku koji sve znaju o ruskim igračima," rekao je Grbić



TA’QALI “Moramo biti hladne glave, protiv Rusije nas očekuje šahovska bitka”, poručio je vratar hrvatske reprezentacije Ivo Grbić koji je protiv Malte debitirao na vratima “Vatrenih”.


“Cijelu karijeru sam sanjao ovaj trenutak, ostvarili su mi se snovi. Ušao sam maksimalno koncentrirano, pokušao sam emocije maknuti sa stane,” otkrio je vratar francuskog prvaka Lillea.


“Bila je to važna utakmica, teška s psihičke strane, jer svi pričaju samo o Rusiji,” dodao je.




Hrvatska je Maltu dobila sa 7-1, a jedini pogodak Grbiću je zabio suigrač Marcelo Brozović. Veznjak Intera je pokušao očistiti jedan ubačaj, no sam sebe je pogodio u glavu i zabio u vlastitu mrežu.


“Stvarno čudna situacija, Brozović je imao loptu na nozi, a nakon toga sam je vidio u svom golu. Jednom u karijeri se dogodi takva situacija, a meni se dogodila u debiju. Nije me to izbacilo iz takta. Igrali smo odlično i samouvjereno,” dodao je.


Hrvatska protiv Rusije nema pravo na kiks. Jedino nas pobjeda direktno vodi u Katar, svi ostali rezultati donose dodatne kvalifikacije.


“Moramo biti hladne glave, očekuje nas šahovska bitka. Trebat će koncentracija cijeli suret, Dobro ih poznamo, u stožeru imamo Olića i Ćorluku koji sve znaju o ruskim igračima,” dodao je Grbić pa nastavio: “Rusija je ekipa koja igra čvrsti  blok, sigrno neće biti lako. Bit će to prava bitka. Treba biti pametan i strpljiv. Nadam se da ćemo se mi veseliti.”


Pohvalio je i atmosferu u reprezentaciji.


“Atmosfer je stvarno odlična, stariji igrač koji su nosioci, olakšavaju nama mlađima.”


Nije želio isticati nikoga iz ruske vrste.


“Jučer su se raspucali, ali protiv nas će biti drugačija utakmica. Ne bi htio izdvajati nekoga iz njihovih redova. Vlašić mi je rekao kako imaju dobrog trenera, imaju dobre rezultate. Međutim, mi kolektivom sve možemo spriječiti.”


Grbić je karijeru počeo u Hajduku, potom je otišao u Lokomotivu, pa Atletico Madrid, a sada je na posudbi u Lilleu. Nešto više od tri godine nakon odlaska s Poljuda, vraća se u Split kao vratar “Vatrenih”.


“Za svakog igrača će to biti ponosna utakmica. U Hajduku nisam doživio puni Poljud, nadam se kako ću to uspjeti u reprezentaciji. Bio sam tužan kada sam odlazio iz kluba, Hajduk mi je puno dao, najzaslužniji za sve što sam napravio u karijeri. Hajduk me plasirao da se uopće čuje za mene. Odgojili su me i kao osobu. To je ipak moj klub i grad. Nisam ostvario sve što sam sanjao, možda u tom trenutku nisam bio dovoljno dobar. Išao sam okolnim putem,” naglasio je.


Opisao je i svoju prvu sezonu u redovima španjolskog velikana Atletico Madrida.


“Odmah sam osjetio koliko je to veliki klub i koliko su to veliki igrači. Znao sam ostajati nakon treninga sa Suarezom i ostalim igračima dodatno vježbati. Vidio sam koliko vrijedim. Međutim, želio sam braniti, otvorila se prilika u Lilleu, vjerovao sam u sebe i poklopilo se puno toga. No, ovo je tek samo početak. Ispred mene je još prostora za napredak. Vjerujem kako mogu napraviti još bolje rezultate,” poručio je.


Otkrio je kako ga nije bilo strah ulaska u seniorsku vrstu.


“Nije mi bio stresan ulazak u seniorsku reprezentaciju, igrao sam u mlađim reprezentacijama, znam većinu igrača, dobar sam sa svima. Reprezentacija je uvijek čast, a sada sam i debitirao i ponosan sam,” poručio je.