Igračka razmjena

Nakon što je Osijek potpisao ugovor s Darkom Nejašmićem na Poljudu su predstavili – Josipa Vukovića

P. N.

Vuković je Hajdukovo dijete, prošao je sve uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna te je za prvu momčad upisao 23 službena nastupa



SPLIT Josip Vuković se vratio na Poljud! Iskusni 29-godišnji vezni igrač priključio se hajdukovcima, a s bijelima će biti do ljeta 2024. godine.


Vuković je Hajdukovo dijete, prošao je sve uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna te je za prvu momčad upisao 23 službena nastupa. U međuvremenu je igrao još za Dugopolje, Istru 1961, RNK Split, Vitez, Olimpik Donetsk, Maritimo i Osijek.


Sada se nakon šest godina opet vraća u Hajduk i nosit će dres s brojem 4.




– Volio bih se zahvaliti svima na dobrodošlici. Osjećaj je savršen, kada sam prolazio pokraj terena prisjetio sam se svih lijepih trenutaka iz prošlosti, svih trenera i doživljaja. Radujem se svakom novom danu. Totalno sam drugačiji igrač od momenta kada sam bio ovdje. Smatram da mogu pomoći klubu i da ću to pokazati u utakmicama koje dolaze brzo. Idemo se dobro pripremiti da sezonu dočekamo spremni – emotivan je bio Josip pri povratku u svoj matični klub.


– Josip je igrač koji se uklapa u stil i model igre naše momčadi, posjeduje vrlo dobre tehničke i taktičke karakteristike. Radi se o jako karakternom igraču s izraženim natjecateljskim duhom te smo uvjereni da će svojim iskustvom pomoći u razvoju naših mladih igrača. Vrlo je važna činjenica da je ponikao u našoj Akademiji te jako dobro razumije okruženje u koje dolazi te ima posebno izražene emocije prema klubu. Na koncu, Josipa smo doveli na poziciju na kojoj smo trenutno deficitarni i siguran sam da će se jako dobro uklopiti u momčad – istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.