Saša Lukić

Nakon šokantnog poteza srpskog veznjaka, Ivan Jurić i Torino kaznili ga na neočekivan način

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Torino je sad odlučio o njegovoj budućnosti, a donijeli su odluku koji mnogi sigurno nisu očekivali



Srpski nogometaš Saša Lukić šokirao je Torina i hrvatskog trenera Ivana Jurića nakon što nije došao na prošlu utakmicu. Ovaj 26-godišnjak nije htio otputovati na utakmicu u Monzu, ali potom se pojavio na treningu.


Ondje se ispričao treneru Juriću i suigračima. Torino je sad odlučio o njegovoj budućnosti, a donijeli su odluku koji mnogi sigurno nisu očekivali.


Je li ovo bio pravi potez?


Odlučeno je da Lukić može ostati dio momčadi, no Jurić mu je oduzeo kapetansku traku. Protiv Lazija će tako srpski nogometaš igrati u prvih 11.





Neki drugi klub za ovakav bi postupak igrača jamačno kaznio u najmanju ruku novčano, ako ga već ne bi izbacili iz momčadi, a bilo je i slučajeva kad bi klub takvog igrača u potpunosti opisao.


Međutim, Jurić i Torino povukli su, za mnoge, neočekivan potez. Ubrzo će se vidjeti je li bio i pravi. Jer, podsjetimo Lukić je uoči utakmice s Monzom izjavio da više neće igrati za Torino.


Zašto želi otići?


Zašto? Navodno je bijesan na predsjednika Torina Urbana Caira, koji mu ne želi dozvoliti transfer. Za njega je navodno zainteresirana Roma.


Saša Lukić bio je igrač Partizana, a u Torino je došao 2016. godine. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Levanteu, da bi kasnije postao najvažniji igrač Torina, o čemu svjedoči i kapetanska traka koju je nosio do prošlog tjedna.



U 150 utakmica za Torino zabio je 12 golova, a samo u prošloj sezoni u 35 nastupa zabio je 5 golova i tome pridodao četiri asistencije.


U Torinu skandal za skandalom


Lukićeve eskapade, nažalost, nisu i jedini problem za ovaj talijanski klub, koji u zadnje vrijeme pogađaju skandali. Krajem srpnja procurila je snimka žestokog verbalnog okršaja hrvatskog trenera sa sportskim direktorom Davideom Vagnatijem.


Skoro je došlo do tučnjave, a Jurića je razbjesnila klupska politika transfera. Uvjeren je da mu klub ne dovodi igrače koje traži, a ovaj problem traje još otkad je stigao iz Verone u Torino.


Na kraju prošle sezone ostao je bez dva praktički najbolja igrača. Gleison Bremer, najbolji stoper lige, otišao je u Juventus, a ostao je i bez klupskog talismana, kapetana i napadača Andree Belottija, kojem je istekao ugovor.