Farsa

Nakon skandaloznog prekida u Sao Paolu oglasio se i Leo Messi: “Tu smo tri dana, pa zašto nas onda nisu upozorili?”

Portal Novi list

Neymar i Leo Messi/Foto REUTERS

Neymar i Leo Messi/Foto REUTERS

Zašto nas na to nisu upozorili ranije ili u hotelu? - pita se Messi



SAO PAULO Skandalozni prekid utakmica južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Brazila i Argentine izazvao je niz komentara i većina ih ima slično ishodište kao i razmišljanje Lea Messija. Naime, razlog prekida su  četvorica argentinskih nogometaša (Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso i Emiliano Buendia), koji su na okupljanje reprezentacije stigli iz engleskih klubova i po važećim zdrastvenih propisima po ulasku u Brazil trebalu su u dvotjednu karantenu. Dakle, nedvojbeno su prekršili mjeru.


Međutim, kao što je nedavno bilo i na EURO-u (sjetimo se slučaja pozitivnog škotskog reprezentativca), Argentinci i njihovi domaćini računali su na to da će se za nogometaše pronaći malo više razumijevanja budući da su igrači uredno cijepljeni. Osim toga ako su se već prekršene mjere zašto se reagiralo tek u petoj minuti utakmice?


– Ovdje smo tri dana, zar su čekali da utakmica započne? Zašto nas na to nisu upozorili ranije ili u hotelu? Mogli su nam to reći i sve bi se riješilo. Sad ovo cijeli svijet gleda – rekao je Messi.




Inače, brazilske zdrastvene vlasti se pravdaju da su Argentince tražili u hotelu, ali su oni već otišli na utakmicu. Zbog gužve u prometu kasnili su spriječiti da sporni igrači počnu utakmicu…