Druga NL

Najmlađi član sportske obitelji Bogolin uoči sudara s liderom na Kantridi: “Pravi ispit mogućnosti i ambicija”

Ivan Volarić

Val Bogolin/Foto M. GRACIN

Val Bogolin/Foto M. GRACIN

Ovo je sigurno najteža utakmica ove sezone. Pravi ispit naših mogućnosti da vidimo gdje smo i možemo li se na proljeće uključiti u utrku za mjesta koja vode u viši rang - kaže 17-godišnji Val



RIJEKA Nogometaši Opatije danas (13.30 sati) će na Kantridi uz direktan TV prijenos (MAXSport 2) ugostiti jesenskog drugoligaškog prvaka Jadran Luka Ploče. Jedina drugoligaška momčad koja ove sezone još ne zna za poraz, dolazi na noge momčadi koja je u posljednja nepuna dva mjeseca doživjela svega jedan poraz u osam prvenstvenih susreta. Taj jedan poraz Opatijci su upisali prije dva tjedna od Zrinskog iz Jurjevaca, a onda su se vrlo brzo vratili na pobjednički kolosijek visokom pobjedom u Čakovcu.


– Ovo je sigurno najteža utakmica ove sezone. Pravi ispit naših mogućnosti da vidimo gdje smo i možemo li se na proljeće uključiti u utrku za mjesta koja vode u viši rang. Idemo, naravno, na pobjedu, iako smo svjesni da neće biti lako. Jadran je odlična ekipa s odličnim vratarom, našim Riječaninom Leom Marganom. Utakmica protiv Zrinskog nas je malo poremetila, jednostavno nismo bili pravi u toj utakmici, no dobro smo reagirali protiv Međimurja, iako treba priznati da je to za nas bio malo jači trening. Ipak su naši suparnici nastupili sa samo 11 igrača. Opet, bitno je da smo i takvu utakmicu shvatili ozbiljno i da naša visoka pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje – govori Val Bogolin, 17-godišnji napadač koji je protiv Međimurja upisao svoj drugoligaški prvijenac.


Riječ je o junioru Opatije i izdanku sportske obitelji Bogolin. Majka Suzi bila je rukometašica Turnića, otac Zoran, aktualni trener Opatije, igrao je za niz klubova iz regije, uključujući i jaki Orijent, a brat Anton Baltazar je ovoga ljeta napustio Opatiju i otišao u redove slovenskog drugoligaša Krškog.




– Napokon sam zabio! Prvijenac puno znači. Za samopouzdanje i kao pokazatelj suigračima da se mogu osloniti na mene. Nije lako iz kadeta uskočiti preko noći u seniorski nogomet, koji je puno zahtjevniji. Ne možeš se ni okrenuti, već je igrač uz tebe – dodaje Bogolin koji se neće zadovoljiti jednim pogotkom ove sezone…


– Najbitnije je da momčad pobjeđuje, a sam sebi sam zadao cilj da sezonu zaključim s pet pogodaka – poručio je Val uoči utakmice koja može puno toga usmjeriti u opatijskim redovima ove sezone.


 




Standings provided by Sofascore