Tragedija

Najmanje šestoro navijača poginulo je u stampedu na stadionu uoči susreta Kameruna i Komora na Afričkom kupu nacija

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Više od 40 je ljudi ozlijeđeno a jedan je vladin dužnosnik potvrdio da bi žrtava moglo biti i više, ali se zasad ne zna točan broj



YAOUNDE Najmanje je šestero ljudi poginulo u stampedu navijača na stadionu Olembe u glavnom kamerunskom gradu Yaoundeu u ponedjeljak, uoči početka utakmice osmine finala Afričkog nogometnog prvenstva između Kameruna i Komora, potvrdile su vlasti te zemlje.


Više od 40 je ljudi ozlijeđeno a jedan je vladin dužnosnik potvrdio da bi žrtava moglo biti i više, ali se zasad ne zna točan broj.


Slike podijeljene na društvenim mrežama, čiju autentičnost Reuters nije mogao odmah potvrditi, pokazuju naguravanje i vrištanje navijača na ulazu u stadion.




Nogometni savez CAF u priopćenju je potvrdio kako je upoznat s incidentom na stadionu.


“CAF trenutno provodi istragu i pokušava doći do novih detalja o događaju. Kontinuirano komuniciramo s kamerunskom vladom i lokalnim organizacijskim odborom”, stoji u priopćenju.


Nakon niskog odaziva tijekom prvog kruga utakmica na novim stadionima sagrađenima za najvažniji afrički nogometni turnir, kojemu je Kamerun domaćin po prvi puta od 1972., kamerunske su vlasti otvorile vrata stadiona, organizirale masovni prijevoz te, kako bi privukle navijače, dijelile besplatne karte.


Kapacitet stadiona u Yaoundeu trebao je biti ograničen na 48.000, a na utakmicu uoči koje je došlo do stampeda ušlo je više od 50.000 ljudi.