Oliver Giroud

Najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije još ne razmišlja o oproštaju od “trikolora”

Hina

Olivier Giroud/Foto REUTERS

Olivier Giroud/Foto REUTERS

Imam motivaciju ići naprijed, a i fizički sam spreman. Osjećam se dobro - rekao je Giroud



PARIZ Najbolji strijelac u povijesti francuske nogometne reprezentacije 36-godišnji Olivier Giroud još ne razmišlja reprezentativnoj mirovini.


Iako se nagađalo da bi nakon poraza u finalu svjetskog prvenstva od Argentine, Giroud se mogao oprostiti od reprezentacije, on kaže da trikolorima još uvijek ima mnogo za dati.


Do sada je odigrao 120 utakmica u reprezentativnom dresu i zabio 53 gola, a želi biti u zapaženoj ulozi i na Europskom prvenstvu 2024.




“Ne, ne, nije gotovo. Nisam spreman objesiti kopačke o klin i skinuti plavi dres koji mi je pri srcu. Imam motivaciju ići naprijed, a i fizički sam spreman. Osjećam se dobro. U ovom trenutku još uvijek ispunjavam uvjete da budem izabran za reprezentaciju Francuske”, izjavio je Giroud za France 2.


Dobra vijest za Girouda je da se njegov suparnik u napadu Karim Benzema, koji inače zbog ozljede nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Katru, povukao iz reprezentacije.


Giroud je pretekao Thierryja Henryja na mjestu najboljeg strijelca reprezentacije. Henry, bivši igrač Arsenala i Barcelone, zabio je 51 gol za francusku reprezentaciju.


Nakon Svjetskog prvenstva međunarodnu karijeru završili su vratar i kapetan Hugo Lloris, Steve Mandanda (vratari) i branič Raphael Varane.


Momčad Didiera Deschampsa započet će kvalifikacije za Euro 2024. utakmicama protiv Nizozemske i Irske u ožujku.