Mateo Monjac

Najbolji strijelac Orijenta 1919 prešao u redove koprivničkog prvoligaša: “Napravio sam velik korak naprijed u svojoj karijeri”

Portal Novilist.hr

Mateo Monjac/Foto Slaven Belupo

Mateo Monjac/Foto Slaven Belupo

Prošle je sezone za Krimejčane u 33 susreta postigao 14 pogodaka uz osam asistencija te je sezonu okončao kao treći najbolji strijelac Druge HNL.



RIJEKA Najbolji strijelac Orijenta 1919 protekle sezone Mateo Monjac novi je igrač Slaven Belupa. Krilni napadač u Koprivnicu je došao kao slobodan igrač, a s Farmaceutima je dogovorio suradnju do ljeta 2023. godine.


Monjac je u svojoj karijeri igrao za Opatiju, slovenske klubove Naftu, Dravu i Zavrč, a od 2018. je bio član Orijenta 1919. Prošle je sezone za Krimejčane u 33 susreta postigao 14 pogodaka uz osam asistencija te je sezonu okončao kao treći najbolji strijelac Druge HNL.


– Odličan je osjećaj potpisati za klub poput Slaven Belupa. Stigao sam u dobru i stabilnu sredinu, u sređeni klub na prvoligaškom nivou, i napravio veliki korak naprijed u karijeri. Pružat ću maksimum na svakom treningu i na svakoj utakmici i jedva čekam da krene prvenstvo. Učinit ćemo sve da ispunimo očekivanja naših navijača čija će nam pomoć biti s tribina biti potrebna – rekao je Monjac pri potpisu ugovora.