Ivor Weitzer

Najbolji strijelac drugoligaškog nogometnog hita prvenstva: “Tri pobjede Opatije u tri kola za mene nisu iznenađenje”

Ivan Volarić

Ivor Weitzer/Foto Arhiva NL

Ivor Weitzer/Foto Arhiva NL

Ne znam kako drugi percipiraju ligu i Opatiju, ali meni osobno to nije iznenađenje s obzirom na pojedinačnu kvalitetu koju posjedujemo - tvrdi Weitzer



RIJEKA Zabio je jedini, pobjednički pogodak u Sesvetama, prošle subote postigao je dva gola protiv Rudeša. Tri gola u dvije utakmice za šest od maksimalnih devet bodova koliko su nogometaši Opatije osvojili nakon triju uvodnih utakmica u svojoj debitantskoj sezoni u Drugoj HNL. Autor pogodaka je iskusni veznjak Ivor Weitzer (32). Trener Zoran Bogolin ga obično uvodi u nastavku utakmice, a Weitzer uzvraća pogocima. I to ne bilo kakvim. Rudešu je zabio s gotovo 30 metara u rašlje, potom izveo još jednu svoju majstoriju iz slobodnog udarca za preokret svoje momčadi i novu pobjedu koja Opatijce, jedine uz Sigećane, drže na stopostotnom učinku.


– Utakmica je bila oprezna s jedne i druge strane, mi smo držali posjed lopte, ali bez opasnijih situacija – govori Weitzer. – Nastavak je bio življi, ali opet nije bilo šansi. Zabili su nam gol iz penala, nisam bio blizu pa ne mogu komentirati tu situaciju. Naša je sreća što smo vrlo brzo izjednačili. Sjela mi je kako je sjela, ali najbitnije je da je ušla. Pogodio sam nakon toga vratnicu iz slobodnjaka, pa iz idućega pogodio za 1:2. Mogli smo u konačnici dobiti uvjerljivije, imali smo još jednu, dvije situacije. Po šansama utakmica je bila siromašna, bez puno prilika, više se čekala tuđa pogreška nego što se potencirala igra prema suparničkom golu. Recimo da smo ih na kraju nadmudrili.


Kažu očevici da je Weitzerov pogodak za 1:1 bio pravo remek-djelo.




– Rekao bih ovako: nešto je sreća, nešto instinkt, a nešto i kvaliteta! U svakom slučaju došao je u pravo vrijeme – napominje Weitzer.


Visoki ciljevi


Očito je ogled u Zagrebu presudila pojedinačna kvaliteta, koje u opatijskim redovima ne nedostaje.


– Opatija u Drugoj HNL u tome prednjači. Imamo nekoliko igrača koji u nogama imaju dosta utakmica Prve i Druge HNL, pa čak i jakih inozemnih liga. Imamo dosta kvalitetnih igrača koji su dokazali svoje ime u Prvoj HNL. To je sigurno naša kvaliteta. Naravno da nam još nedostaje uigranosti i nekih stvari na kojima treba raditi. Međutim, prvenstvo je tek počelo, a prvenstvo je – maraton. Sigurno da kod nas ima još mjesta za napredak.


Kada se sve to uzme u obzir, onda tri pobjede Opatije u prva tri kola Druge HNL nisu tako veliko iznenađenje.


– Meni nisu! Ne znam kako drugi percipiraju ligu i Opatiju, ali meni osobno to nije iznenađenje s obzirom na pojedinačnu kvalitetu koju posjedujemo i tamo gdje je posjedujemo, što je izuzetno važno. Realno, nisam iznenađen. Međutim, ja bez obzira na to gdje sam i s kime igram, pretendiram boriti za nešto više. Vidjet ćemo kako će to na kraju završiti. U mojoj glavi su ciljevi uvijek visoko posloženi.


Snovi


Kažu u klubu da je prvi cilj izboriti ostanak u ligi, no kada ovako kreneš u sezonu uz saznanje da ima još prostora za napredak u igri, onda možeš barem potajno razmišljati o nekim višim ciljevima.


– Naravno! Zašto i mi ne bismo sanjali? Primarni cilj je osigurati ostanak jer smo novaci u ligi. Bez obzira na to što imamo dosta prvoligaških igrača, imamo i dosta igrača koji nikada nisu igrali Drugu HNL. Primarni cilj je ostanak, a kada ga ostvarimo, onda ćemo moći razgovarati o drugim stvarima.


Već u utorak (16.30 sati) slijedi novi prvenstveni susret protiv Cibalije na Kantridi. Opatijcima se otvara prilika uvjerljivom pobjedom barem prenoćiti na čelu ljestvice.


– Vinkovčani imaju dosta problema i to već godinama. Baš zbog toga ih se ne bi smjelo podcijeniti. Naš branič Ivan Zgrablić, koji je igrao u Cibaliji, jako dobro poznaje situaciju. Po onome što on kaže, najbolje bi bilo da se igra u Vinkovcima jer kao domaćini nužno moraju napadati, a mi smo u toj tranziciji dosta dobri. Opasni smo u tranziciji nakon oduzete lopte iz niskoga bloka i tu možemo svakome zabiti gol. S te strane bilo bi možda bolje da igramo u gostima. Međutim, igra se jedanaest na jedanaest, na našoj Kantridi… – rekao je Weitzer.