Tammy Abraham

Najbolji strijelac Chelseaja traži veću plaću: Njegovi vršnjaci u klubu zarađuju triput više!

Hina

Tammy Abraham (Chelsea)/Foto REUTERS

Tammy Abraham (Chelsea)/Foto REUTERS

 Tammy Abraham zarađuje 2,8 milijuna eura po sezoni, dok Callum Hudson-Odoi ima 7,25 milijuna eura po godini ugovora



LONDON  Najbolji strijelac Chelseaja Tammy Abraham (22) poručio je vodstvu kluba da želi puno veću plaću u novom ugovoru, odnosno da ona bude na razini koju ima njegov suigrač Callum Hudson-Odoi (19), s kojim je zajedno prošao kroz nogometnu akademiju kluba sa Stamford Bridgea, objavili su u srijedu britanski mediji.


Tammyju Abrahamu, koji je ove sezone zabio 16 golova u svim natjecanjima, sadašnji ugovor ističe za dvije godine, a po njemu zarađuje 2,8 milijuna eura po sezoni. Ako bi dobio ugovor kao i Callum Hudson-Odoi, to znači da bi godišnje zarađivao 7,25 milijuna eura.


Abraham je za seniorsku momčad Chelseaja debitirao krajem sezone 2015–16., dok je trener bio Guus Hiddink. No, već sljedeće sezone poslan je na posudbu u drugoligaša Bristol City gdje je zabio 26 golova. Nakon toga bio je na posudbi u Swanseaju, a prošle sezone je nosio dres Aston Ville te je sa 25 golova dao veliki doprinos Villinom povratku u Premier ligu.




Nakon toga novi trener Chelseaja Frank Lampard odlučio ga je vratiti na Stamford Bridge i to se pokazalo kao odličan potez, jer je Abraham najbolji strijelac “bluesa” ove sezone.