Moralni razlozi

Nadzorni odbor Hajduka danas raspravlja o ostavci predsjednika, Brbićev potez mazanje očiju

P. N.

Marin Brbić/Foto Arhiva NL

Marin Brbić/Foto Arhiva NL

Ostavku ne prihvaćaju predsjednik NO-a Benjamin Perasović, ali niti savjetnik predsjednika uprave Mario Stanić pa će Brbić ostati na čelu kluba



SPLIT Danas će se na sjednici, što će se održati na Poljudu, očitovati Nadzorni odbor oko ostavke Marina Brbića, predsjednika kluba. Ako je suditi po riječima predsjednika Nadzornog odbora Benjamina Persaović, koji je očitao nakon domaćeg poraza od Osijeka, koji želi kontinutet rada u klubu, tada je jasno da NO neće prihvatiti Brbićevu ostavku.


Brbić je podnio ostavku iz moralnih razloga dan poslije pobjede u derbiju u Maksimiru nad Dinamom jer Hajduk pod vodstvom trenera Igora Tudora nije ispunio zacrtani cilj, osvojio drugo mjesto koji vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Naime, na početku sezone, nakon najsramotnijeg poraza u povijesti kluba od Gzira Uniteda s Malte na Poljudu u prvom pretkolu Europske lige, Brbić je ispalio da će »napustiti predsjedničku fotelju onoga trenutka kada vidi da Hajduk ne može biti drugi«.


Čak ni poslije vrijedne pobjede nad modrima bilo je jasno da Splićani ne mogu osvojiti drugu poziciju. I dok dio navijača želi Brbićev odlazak, drugi nisu za njegov odlazak i šok-terapiju. Ostavku ne prihvaćaju predsjednik NO-a Perasović, ali niti savjetnik predsjednika uprave Mario Stanić pa će Brbić ostati na čelu kluba.




U Hajduku se nakon pobjede nad Dinamom, koju slave kao da se osvojila Liga prvaka, ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Jedan od ljudi koji su itekako dobro uključeni u događaje u klubu i oko njega, rekao je na na temu ostavke Brbića:


– Najgore će biti za Brbića ako ostane. On ne uživa podršku politike, nema vlasnika koji bi ga podržao, nije baš omiljen kod dijela navijača. On je sam. Ne vjerujem da će NO prihvatiti njegovu ostavku jer oni nemaju svojeg kandidata. Slažem se da šok-terapija nije jedini izlaz, ali netko treba odgovarati za rezultatski neuspjeh…