Otvoreno pitanje

Nad Poljud se nadvio oblak sumnje: Je li Jan Mlakar golgeter kakvoga su u Hajduku priželjkivali?

P. N.

Jan Mlakar/Foto PIXSELL

Jan Mlakar/Foto PIXSELL

Slovenski napadač postigao je tri gola u deset nastupa



SPLIT Među  13 igrača, koji su u ljetnom prijelaznom roku stigli na Poljud je i slovenski reprezentativac Jan Mlakar. Došao je  kao posuđeni igrač iz engleskog premierligaša Brightona uz opciju mogućnosti otkupa ugovora pod uvjetom da obje strane budu zadovoljne. Doveden je s aurolom napadača-strijelca koji bi trebao biti prvi „topnik“ momčadi.


Mlakar je u prošloj sezoni igrao za Maribor i zabio  14 golova u 32 utakmice što mu je uvjerljjivo najbolji učinak otkada da Brighton šalje na posudbe. Mlakar je u dresu Hajduka odigrao deset utakmica i postigao tri gola. Ostvario je i  jednu asistenciju, Livaji je asistirao za gol u srazu
s Goricom. Ukupno je na travnjaku proveo 783 minute. Kako je krenuo s dva gola „lokosima“ činilo se da su bijeli, odnosno trener Jens Gustafsson, dobili pravog, klasičnog napadača kojeg već godinama nemaju.


Najbolji strijelac protekle dvije sezone bio je Mijo Caktaš koji je ipak ofenzivni vezni igrač ili  povučeni napadač. Usto bivši kapetan je mnoge golove postigao  s bijele točke. Minulog ljeta na Poljud je stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija Grk Dimitrios Diamantakos kojeg su pojedini mediji najavili kao stroj za golove. Zabio je brojem i slovima – 2 (dva) gola na ukupno 19 odigranih utakmica. Mlakar je već na početku igranja u bijelom dresu bolji od Diamantakosa! Međutim, od Slovenca se očekuje puno bolja realizacija i puno više golova.




Trener Gustafsson je na nekim utakmica slovenskog reprezentativca iz vrha napada premještao na lijevi bok, na njegovu poziciju bi „gurnuo“ Livaju koji nije klasični centarfor ali se pokazao kao spretni realizator. Vidjet ćemo koliko će trener Gustafsson još čekati  Mlakara. U svakom slučaju nad Poljud se nadvilo pitanje koje još nije dobilo odgovor: Je li slovenski napadač golgeter kakvoga su Splićani priželjkivali?