Stalno ista priča

Na Šubićevcu bi mogao početi Dario Melnjak, a Hajduk konačno riješiti problem lijevoga beka

P. N.

Dario Melnjak i Danijel Subašić/Foto PIXSELL

Dario Melnjak i Danijel Subašić/Foto PIXSELL

Hajduk je u dovođenje Čoline i Dolčeka uložio preko milijun eura, a na početku ove sezone doven je i treći lijevi bek



SPLIT Posljednja prinova u Hajduku je hrvatski reprezentativac Dario Melnjak. Doveden jer čelnici kluba nisu bili zadovoljni učinkom dva lijevih bekova Ivana Dolčeka i Davida Čoline. Obojica su prije dvije godine stigli na Poljud iz Slaven Belupa, odnosno Monaca. Za jednog i drugoga klub je platio obeštećenje, Belupu je za Dolčeka plaćeno 500 tisuća eura, a Monacu za Čolinu 700 tisuća eura. Dakle, Hajduk je u dva lijeva beka uložio samo na odštetne zahtjeve više od milijun eura. Međutim, do sada te investicije nisu opravdane kroz njihove igre. Obojica igraju po sistemu “toplo-hladno”. Čolina je, otkako je 2019. godine došao u Hajduk, odigrao 62 službene utakmice, od toga 60 puta je bio u početnoj jedanaestorki. Zabio je dva gola i imao dvije asistencije.


Brojne ozljede

Redaju su na Poljudu ozljede kao na tekućoj vrpci, posebice kada su u pitanju igrači iz veznog reda. Nakon dvoboja s Osijekom u Gradskom vrtu ozljedu je prijavio Krovinović. Na treningu je nastradao mladi Čuić. Prema prvim procjenama izvan stroja će biti najmanje četiri mjeseca. Problema s aduktorom ima Vuković tako da i on neće biti spreman za nedjeljnji derbi sa Šibenikom.

 




U dosadašnjem tijeku aktualne sezone Čolina je odigrao  deset utakmica i nije se upisao u listu strijelaca, te nema niti jednu asistenciju. Dolček je od svojeg dolaska 2019. godine odigrao 52 utakmice, od toga je na 27 utakmica bio u startnoj momčadi i postigao je dva gola, te imao tri asistencije. U tekućoj sezoni Dolček je upisao devet nastupa bez učinka.


Melnjak je doveden da pokuša biti bolji od Dolčeka i Čoline i da se možda, ako bude pružio dobre partije, vrati na popis Dalićevih izabranika. Prema nekim promišljanjima Melnjak bi se mogao već protiv Šibenika naći u početnoj jedanaestorki. Dakako da je doveden da igra, a ne da sjedi na klupi za pričuve. Melnjak je za razliku od Čoline i Dolčeka stigao kao slobodan igrač iz turskog Rizespora. Ugovor je potpisao da kraja sezone. No, to ne znači da je “besplatan” igrač, ima mjesečna primanja.