Lipanjski povratak

Na sastanku 20 talijanskih klubova odlučeno da će se nogometna sezona nastaviti uzvratima polufinala Kupa

Hina

Na Juventusovu stadionu uskoro će se ponovo igrati utakmice/Foto REUTERS

Na Juventusovu stadionu uskoro će se ponovo igrati utakmice/Foto REUTERS

U polufinalu se sastaju Napoli i Inter, te Juventus i Milan. Prve utakmice odigrane su još sredinom veljače



RIM Na sastanku 20 talijanskih nogometnih prvoligaških klubova završenom u petak kasno navečer odlučeno je kako će se sezona u Italiji nastaviti uzvratnim polufinalnim utakmicama Kupa između Napolija i Intera te Juventusa i Milana koje će se igrati 13. i 14. lipnja.


Prve utakmice igrane su još sredinom veljače, a napoli je pobijedio Inter u Milanu sa 1-0 dok su Milan i Juventus također u Milanu ugrali 1-1.


Finale bi se trebalo igrati već 17. lipnja u Rimu.




U četvrtak je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora izjavio kako se Serie A može nastaviti od 20. lipnja, a svih 20 klubova jednoglasno je u petak odlučilo kako će se toga vikenda, u subotu 20. i nedjelju 21. lipnja odigrati četiri zaostala susreta Atalanta – Sassuolo, Verona – Cagliari, Inter – Sampdoria i Torino – Parma, dok će se susreti 27. kola, prvog punog kola koje je na rasporedu igrati od 22. lipnja.


Do kraja Serie A ostalo je još 12 kola, a uoči prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa početkom ožujka na vrhu je bio Juventus sa 63 boda, jednim više od drugog Lazija.