Problemi za Dambrauskasa

Na Poljudu su sve oči uoči finala Kupa uprte u Marka Livaju, no ključ uspjeha protiv Rijeke leži negdje drugdje

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Od Livaje se očekuju golovi što je razumljivo, no treneru Valdasu Dambrauskasu je obrana najveći problem



SPLIT Nećemo otkriti toplu vodu ako kažemo da je Marko Livaja najzaslužniji što je Hajduk nakon devet godina prvenstvo završio na drugoj poziciji sa sedam bodova zaostatka od novog-starog prvaka Dinama. Da je Hajduk možda imao još nekog raspoloženog pojedinca bi nakon 16 godina postao prvak. Zavjesa na prvenstvo je spuštena,  a u četvrtak se na Poljudu igra finale Kupa Hrvatske.


Dakako da su sve oči uprte u Livaju, od njega se očekuje i da na toj utakmici još jednom iskaže i potvrdi svoje golgeterske sposobnosti. Na posljednje četiri prvenstve utakmice šest puta se upisao u listu strijelaca. Dvaput protiv Rijeke na Rujevici u pobjedi od 3:0, zatim protiv Istre 1961 na Poljudu gdje je završilo 3:1. Po jednom je mrežu zatresao Hrvatskom dragovoljcu Poljudu (2:1), a onda i u posljednjem prvenstvenom  kolu protiv Dinama  u porazu 3:1.


Može li sam Marko Livaja donijeti Hajduku Rabuzinovo sunce? Naravno da ne može! On može bili glavni, najvažniji akter finalne utakmice, ali bez pomoći suigrača teško da može nešto više učiniti. Treba mu prije svega pomoć Nikole Kalinića koji je zbog viroze preskočio derbi s Dinamom, zatim Krovinovića, ali ponaprije pomoć, zadnje linije bijelih. Stoperi su najveći problem bijelih od početka prvenstva. Mnogo su griješili.




Osvajanje Kupa je imperativ za Hajduka. Od Livaje se očekuju golovi što je razumljivo, no treneru Valdasu Dambrauskasu je obrana najveći problem. Livaja neće moći sam protiv Rijeke…