Sve je moguće

Na Poljudu su odbili ponudu Dinama za Jaira, ali prijelazni rok traje do 18. listopada…

P. N.

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Svaki spomen na klub iz Maksimira kod navijača Hajduka izaziva revolt, bijes



SPLIT Na dan odigravanja utakmice šesnaestine finala Kupa Hrvatske između Graničara i Hajduka u Županji mediji su „provalili bombu“ iz Maksimira kako je Dinamo iskazao zanimanje da u svoje redove dovede Brazilca napadača Jaira. U nogometnom svijetu u biznisu u kojem se okreće (pre)velika lova to je postala normalna stvar da klubovi „zavire“ u dvorište najvećeg, najljućeg suparnika. Svaki spomen na klub iz Maksimira kod navijača Hajduka izaziva revolt, bijes. Tako se dogodilo i ovoga puta posebice kada je obznanjeno da je mlađi Mamić na temu možebitnog odlaska Jaira razgovarao sa sportskim direktorom bijelih Ivanom Kepčijom, koji je, usput rečeno, bio jedno vrijeme glavni čovjek u omladinskoj školi Dinama. Navijači su gotovo poludjeli! Zasada je sve ostalo na priči, no prijelazni rok u HNL-u traje do 18. listopada. I sve je moguće!


Kada se vratimo u povijesti Vilson Džoni je jednu godinu igrao za Dinamo. Bilo je to u sezoni 1978./79. kada je nakon deset godina igranja u „bilom“ dresu bio gotovo potjeran iz Hajduka, a te sezone proglašen je za najboljeg igrača bivše države. Na klupi „modrih“ sjedio je najtrofejniji trener Splićana Tomislav Ivić. Sa Poljuda su u Maksimir otišli Joško Jeličić kojem navijači to nikada nisu i neće zaboraviti, potom Mario Novaković, a onda i  Franko Andrijašević. Njega je Dinamo kupio za 750 tisuća eura iako im je objektivno nije trebao. Ta financijska injekcija bila je spas za praznu kasnu na Poljudu.


„Bomba“ iz Maksimira više je razbjesnila navijače Hajduka nego slaba, loša igra istog poslijepodneva protiv Graničara u Županji. Bijeli su stigli do pobjede i prolaza u osminu finala Kupa Hrvatske i to je je najvažnije. Međutim, sve govori da su Splićani samo zahvaljujući kvaliteti kapetana Mije Caktaša prošli dalje.