Županijski Kup

Na Oštru se igra drugi polufinale Kupa, četvrtoligaš Kraljevica prijeti drugoligašu Orijentu 1919

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Šteta što neće biti gledatelja, siguran sam da bi ova utakmica privukla dosta naših, ali i navijača Orijenta 1919 - rekao je Edi Kurolt, trener Kraljevice



RIJEKA Nogometaši četvrtoligaša Kraljevice i drugoligaša Orijenta 1919 danas će na Oštru (15.30 sati) odlučivati o drugom finalistu Kupa Primorsko-goranske županije. Na Krimeji ovaj ogled shvaćaju itekako ozbiljno iz nekoliko razloga.


– Prvo i osnovno, igrači moraju svaki trening i svaku utakmicu shvatiti kao priliku za dokazivanje. Samo na taj način mogu ostati ili upasti u momčad. Dakle, takvo razmišljanje mora biti prisutno među igračima neovisno o suparniku. Drugo, ali ništa manje bitno, želja je kluba na čelu s predsjednikom, navijača i, vjerujem, svih nas u i oko momčadi, da konačno zaigramo u završnici Kup natjecanja, a samim time i da se pokušamo probiti u završnicu Kupa Hrvatske – naglašava Damir Milinović, trener nogometaša Orijenta 1919, koji su prošloga vikenda donijeli bod s gostovanja kod Kustošije i time nastavili niz od tri pozitivna rezultata.


Pobjeda nad Kraljevicom značila bi nastavak uspjeha i novu potvrdu ispravnosti svega onoga što se radilo na Krimeji ove zime.




– Nećemo puno mijenjati u momčadi, možda dva, tri igrača u odnosu na posljednju utakmicu. Moramo biti maksimalno ozbiljni jer nas sigurno očekuju »napaljeni« domaći igrači. Mi smo momčad koja mora biti na visokoj radnoj temperaturi. U suprotnom možemo upasti u probleme – upozorio je Milinović.


Njegov kolega na klupi Kraljevice, Edi Kurolt, na raspolaganju ima mladu momčad uglavnom sastavljenu od domaćih igrača.


– Većina igrača ima između 17 i 23 godine, svi su uglavnom iz Kraljevice. Dobro se poznajemo. Sigurno da u našoj momčad ima dosta potencijala, nastojati ćemo pružiti svoj maksimum, međutim, svjesni smo kome u ovom susretu pripada uloga favorita – govori nekadašnji branič Krka i niza klubova iz županije te nesuđeno pojačanje Orijenta 1919 pretprošlog ljeta.


Kraljevica je prošloga vikenda u uvertiri ogleda protiv Orijenta 1919 na domaćem terenu remizirala s Pomorcem 1921 u prvenstvu.


– Utakmicu je pratila jaka bura, po tako snažnom vjetru se jednostavno nije moglo igrati. Prema prognozi danas neće biti bure, dakle, što se vremena tiče, uvjeti za igru bit će idealni. Šteta što neće biti gledatelja, siguran sam da bi ova utakmica privukla dosta naših, ali i navijača Orijenta 1919 – rekao je Kurolt, koji će danas izvesti gotovo najjači sastav. Moguće je tek da izostanu jedan ili dvojica igrača zbog poslovnih obaveza.