Županijski Kup

Na Mavrincima se igra županijski nogometni klasik, “napaljeni” Grobničani prijete drugoligašu

Ivan Volarić

Dušan Gruevski i Zoran Bogolin

Dušan Gruevski i Zoran Bogolin

Za nas je to najteža utakmica sezone! - kaže Zoran Bogolin, trener Opatije



RIJEKA Nogometaši Grobničana i Opatije danas u Mavrincima (15.30 sati) otvaraju dvodnevni program u županijskom Kupu. Utakmica je to koja uvijek sa sobom donosi pregršt uzbuđenja i tenzija. Županijski nogometni klasik! Šteta jedino što neće biti gledatelja…


– Za nas je to najteža utakmica sezone! Dobro znamo da moramo biti maksimalni ako želimo u finale. Zbog toga nećemo puno mijenjati u sastavu u odnosu na momčad koja je dobila Dubravu u prvenstvu prošle subote. Možda tek jednog ili dva igrača – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca, koji su prošle sezone upravo protiv Grobničana izborili finale s Crikvenicom.


Trener Grobničana Dušan Gruevski na raspolaganju ima sve igrače, vjerojatno i neke koje je silom prilika poštedio u posljednjem prvenstvenom ogledu i remiju bez golova protiv Pazinke.




– Ne, nismo se štedjeli za Opatiju. Naprotiv! Ta nam je utakmica na kraju uzela više energije nego što smo mislili. Odigrali smo odličnu utamicu, ali nam je lopta uzela ono što nam je dala u Rovinju. Jednostavno nije htjela u mrežu. Gosti su se kvalitetno branili u svojih 16 metara, a mi promašivali… – govori Dušan Gruevski, koji se neće složiti s time da se u redovima Grobničana posebno bruse baš za utakmice protiv Opatije.


– Ne bih rekao… Ispada tako da se mi već godinama susrećemo u polufinalu ili finalu, a te utakmice završavaju tijesno. Osim toga, godinama smo igrali i u istoj ligi, oni su bili nešto uspješniji u Kupu, a mi u prvenstvu. Sigurno da želimo dobiti utakmicu, kao uostalom i svaku koju igramo. Tako je svih ovih godina koliko sam trener Grobničana, a tako će biti i ubuduće. Ovaj će nam ogled dobro doći da vidimo gdje smo u odnosu na momčad koja je u vrhu drugoligaškoga poretka, odnosno da vidimo koliko smo blizu ili daleko od profesionalnog nogometa – rekao je Gruevski.


Drugi polufinalni ogled, ništa manje zanimljivi, igra se sutra na Oštru. Četvrtoligaš Kraljevica pokušat će iznenaditi drugoligaša Orijent 1919.