Opet ista priča

Na Lošinju “uništen” Armadin grafit, lokalni DPH apelira na Torcidu da ne krši navijački kodeks

Portal Novi list

Grafit s likom pokojnog Karlovića nalazi se na njegovoj obiteljskoj kući

Grafit s likom pokojnog Karlovića nalazi se na njegovoj obiteljskoj kući

Šaljemo apel svim navijačima i simpatizerima nogometnog kluba Hajduk. Morate biti svjesni da šaranje po tuđoj imovini nije izraz junačkog čina, nego naprotiv, to je izraz najprimitivnijeg oblika ponašanja - kažu u objavi DPH Lošinj



RIJEKA Armadini grafiti po kvarnerskim otocima nerijetko su meta drugih navijačkih skupina, najčešće pripadnika Torcide. Posljednji grafit koji je “stradao” je onaj na Malom Lošinju poseban po tome da je na njemu naslikan lik pokojnog Vlade Karlovića, velikog navijača Rijeke na čijoj kući je mural i izrađen. Među navijačkim skupinama vlada kodeks o “nenapadanju” suparničkih murala i grafita kojega se očito svi ne pridržavaju.


Reagirao je i lokalni, lošinjski DPH, te uputio apel svim navijačima Hajduka da se suzdrže od takvih poteza:


“Šaljemo apel svim navijačima i simpatizerima nogometnog kluba Hajduk. Morate biti svjesni da šaranje po tuđoj imovini nije izraz junačkog čina, nego naprotiv, to je izraz najprimitivnijeg oblika ponašanja.




Vlado Karlović, bez obzira za koga je navijao, bio je dobri duh našega grada i otoka, te ničim nije zaslužio da se po njegovoj kući šaraju natpisi.


Ovim putem se ograđujemo i najoštrije osuđujemo vandalizam koji je sinoć učinjen, te molimo sve građane koji imaju određena saznanja o počinitelju da nam informacije pošalju u inbox”, stoji u priopćenju DPH Lošinj.