Prva NL

Na Krimeji spremaju vrući doček prvoligaškom lideru: “Nemamo se od koga skrivati, želimo na vrh!”

Ivan Volarić

Karlo Senčar, Marinko Koljanin i Jure Srzić

Karlo Senčar, Marinko Koljanin i Jure Srzić

Mi smo u pozitivnom nizu koji bi željeli nastaviti, jako dobro radimo na treninzima, pripremamo se maksimalno. Ova ekipa zaslužuje biti pri vrhu, ako ne i na samom vrhu ljestvice - rekao je branič Karlo Senčar



RIJEKA   Na Krimeji se prvi put ove sezone osjeća miris – derbija. Orijent ove subote (15 sati) pred svojim navijačima dočekuje lidera Rudeša s vrlo jasnom željom da nastavi pozitivan niz rezultata (tri pobjede i remi) i na taj način napraviti dodatni iskorak prema samom vrhu prvenstvene ljestvice.


– Posebno pozivamo navijače da podrže momčad koja je u pozitivnom nizu, a osim toga postoji još jedan razlog. U iduća tri tjedna gostujemo, prvu iduću domaću utakmicu igrat ćemo 12. studenog protiv Jaruna, a do kraja jeseni čeka nas kući i Cibalija. Dakle, do kraja jeseni imamo na domaćem terenu sva tri pretedenta za mjesta u vrhu – započeo je u uvodu presice Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba s ovlastima sportskoga direktora. – Momčad se izvanredno diže, trener je dobro tempirao formu i sada smo u nizu od tri pobjede i jednog remija. Uvjeren sam da nam sve to daje samopouzdanje i jako me rastužuje kada čujem neke koji gledaju koliko bodova imaju momčadi s dna ljestvice. Moramo biti dovoljno samosvjesni da znamo koju kvalitetu imamo i koliko dobru momčad imamo, te kako trener dobro i staloženo radi. Možemo samo gledati prema vrhu ljestvice. Moramo imati taj sportski motiv. U dobrom smo naletu, vjerujem da možemo napraviti dobre rezultate do kraja jeseni.


Na Krimeji su uoči sezone najavili borbu za gornju polovicu drugoligaškog/prvoligaškog poretka, no čini se da su ovom trenutku u stanju napraviti i nešto više.




–  Vidjeli smo sve suparnike osim Vukovara, a i njih smo gledali u jednoj prijateljskoj utakmici. Liga je izjednačena, nemamo se od koga skrivati, nitko nas do sada nije nadigrao. Štoviše, u utakmicama koje su završile remijem mi smo bili bliže pobjedama. Nisu apetiti porasli, ali mi smo Orijent. Dobro smo organizirani klub, imamo dobru, mladu momčad i odličnog trenera, te dobre navijače, Ne skrivamo da želimo biti na vrhu. Nema imperativa, ali i sami igrači si moraju stvarati pozitivan pritisak. Ne možemo biti zadovoljni s devetim mjestom kao što smo lani završili iako smo imali dobru momčad. Kroz utakmice ćemo pokazati da nam je mjesto na vrhu – dodao je Koljanin.


Mladi branič Karlo Senčar polako se standardizirao na poziciji lijevoga beka.


– Očekuje nas dobra utakmica protiv dobre ekipe Rudeša. Mi smo u pozitivnom nizu koji bi željeli nastaviti, jako dobro radimo na treninzima, pripremamo se maksimalno. Ova ekipa zaslužuje biti pri vrhu, ako ne i na samom vrhu ljestvice. Protiv Rudeša definitivno idemo na pobjedu – rekao je Senčar.


Trener Jure Srzić nije se želio baviti s onim što dolazi do kraja jeseni već isključivo subotnjim gostom Krimeje.


– Očekujemo stvarno zahtjevnu utakmicu za koju ćemo se dobro pripremiti. Nastojat ćemo nastaviti niz koji smo započeli. Naši igrači to definitivno moraju izdržati.  Pozitivna tendencija momčad od prvoga kola će nadam se i dalje biti vidljiva. Moramo i dalje ići utakmicu po utakmicu, sve ostalo nema smisla – rekao je mladi stručnjak iz Makarske.