Prva NL

Na Krimeji priželjkuju produžiti pozitivan niz protiv Vukovara: “Znamo koji je naš cilj”

Ivan Volarić

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Očekujem pobjedu uz pomoć naših navijača - kaže trener Crvenih Slobodan Grubor



RIJEKA  Dvije pobjede i dva remija. Učinak je to nogometaša Orijenta u posljednje četiri utakmice, a uoči današnjeg susreta protiv Vukovara na Krimeji (16.30 sati). Krimejčani i Vukovarci otvorit će 25. kolo Prve NL nakon kojega u redovima Crvenih žele ostati u pozitivnom nizu rezultata. Trener Slobodan Grubor na raspolaganju ima gotovo kompletan kadar. Simčić još osjeća zdravstvene probleme, Monjac nije sto posto, ali bit će u konkurenciji.


– Čeka nas dobar protivnik koji ne pušta puno svojim suparnicima. Dobro stoje u polju. Međutim, ova liga je dosta izjednačena, a to pokazuju i rezultati. Svatko može svakoga pobijediti. Znamo koji je naš cilj i kako ćemo se postaviti. Tako ćemo krenuti od prve sekunde i očekujem pobjedu uz pomoć naših navijača – kazao je Slobodan Grubor, čija momčad unatoč pozitivnim proljetnim rezultatima nije uspjela namaknuti značajniji bodovni kredit u odnosu na pretposljednji BSK. Jasno je da u takvim okolnostima pritisak raste iz kola u kolo.


Vjera u momčad


– Ne zanimaju me konkurentni na ljestvici. Netko tko se stalno okreće unazad, gubi nešto prema naprijed. Nisam tip da sam sretan ili nesretan kako naši pratitelji na ljestvici igraju. Mene samo zanima kako igra moja ekipa. Vjerujem u ovu ekipu, imamo dovoljno kvalitete da opravdamo prvoligaški status. I samo je to važno. Na sve ostalo ne želim gubiti energiju. Moj fokus uvijek će biti na našu ekipu jer samo od nje sve zavisi. Moj moto je da uvijek želim pobijediti, bez obzira na to je li u pitanju prijateljska ili prvenstvena utakmica. I boljeg protivnika se može pobijediti, samo je pitanje na koji način – poručio je trener Orijenta.


Povratak




Ricardo Bagadur, iskusni stoper koji je ponikao u omladinskom pogonu Rijeke, vratio se u grad nakon deset godina, a igrao je u Fiorentini, Osijeku, H. dragovoljcu…


– Dobio sam priliku ponovo zaigrati u rodnom gradu. Objeručke sam prihvatio poziv iz Orijenta. Lijepo je ponovo biti doma! Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvarimo cilj koji je zacratan ove sezone. Vukovar je uvijek bio dobra ekipa s dobrim pojedincima. Međutim, tijek utakmice usmjerit će to kako se mi postavimo i kako uđemo u utakmicu. Nama je svaki bod i više nego potreban. Prije svega mi svaku utakmicu pripremamo da je dobijemo. Vjerujem da ćemo nastaviti naš pozitivan niz. Ne bojimo se nikoga, a posebno na našoj Krimeji trebamo pokazati gard i da nikome ovdje neće biti lako – rekao je Bagadur.



Standings provided by Sofascore