Sjećanje na legendu

Na Kozali će se odigrati prvi Memorijalni turnir Marijan Tabar, sudjelovat će mnogi njegovi suigrači i prijatelji

Igor Duvnjak

Marijan Tabar/Foto NK Orijent

Marijan Tabar/Foto NK Orijent

Na turniru će igrati i juniorske ekipe



RIJEKA Dvorana »Dinko Lukarić« na Kozali će u nedjelju, 26. studenog, s početkom u 10 sati biti mjesto lijepog sportskog događaja, prvog Memorijala Marijan Tabar, koji će postati i tradicionalan s namjerom da to postane najkvalitetniji turnir u PGŽ-u, sve u sklopu cjelodnevnog sjećanja na ovdašnjeg nezaboravnog samozatajnog loptačkog majstora minijatura, »tunela«, »slobodnjaka«, »lopti s očima«, preminulog dugogodišnjeg velikana velikog i malog nogometa. Vrijedni organizatori ovog ugodnog druženja u znaku Marijana, za tolike prijatelje samo Marina, su Udruga građana Staro Škurinje i vijećnici Mjesnog odbora Škurinjska Draga, sve uz pomoć tolikih dobrih ljudi i Marinovih prijatelja.


Nadigravajući se, toliki će se u ćakuli sjetiti dragog im suigrača, spominjući brojne anegdote iz mladenačkih dana koje su doživljavali s ovim sjajnim suigračem i hrvatskim braniteljem. Igrat će i seniori iz raznih ekipa poput Rijeke, Orijenta, Kraljevice, na tom dugom popisu su među inima Efrem Močinić i Marinko Koljanin. Naravno, i ekipa Starog Grada, u ono doba jedna od najboljih i najpopularnijih ne samo u Rijeci nego i u Hrvatskoj s Marijanom i bratom mu Milom, Mirom Brnelićem, Pinom Casertom, pokojnim Rudijem Nikolićem, »Bajom« Ramićem i ostalima.


Na turniru će igrati i juniorske ekipe. Za najbolje je namijenjen prijelazni pehar, kao i originalne nagrade najboljem golmanu i igraču. Događaj će oplemeniti klapa Reful, sve će blagosloviti svećenik, uz nezaobilaznu minuti šutnje loptu će prvo udariti Marijanova djeca.




Nakon turnira druženje se nastavlja uz roštiljanje i evociranje uspomena koje među sudionicima cijeloga života ostaju u sjećanju, isto kao i uspomena na lijepe trenutke provedene s dragim prijateljem Marinom Tabarom.