Druga NL

Na Kantridi se igra drugoligaški derbi susjeda, Grobničani prijete lideru Opatiji

Ivan Volarić

Franko Bosančić/S. DRECHSLER

Franko Bosančić/S. DRECHSLER

Ako se budemo držali šefovih zahtjeva, možemo do pozitivnog rezultata - uvjeren je Franko Bosančić, veznjak Grobničana



RIJEKA  Nogometaše Opatije nakon teškom mukom izborene pobjede u lokalnom derbiju na Krku danas od 17 sati na Kantridi čeka nova susjedska nogometna »ćakula«. Pod stijene stiže Grobničan, osokoljen prvom domaćom proljetnom pobjedom ostvarenom nad Belišćem.


– Lijepo je da smo prvi. Bodovno smo se malo odvojili od konkurencije, ali daleko smo još od našeg cilja, pred nama je još šest kola. Ima još puno bodova na raspolaganju, treba ići naprijed utakmicu po utakmicu, a nama sada slijedi Grobničan. Protiv njih je uvijek bilo teško. Za nas predstavljaju nezgodnog suparnika. Sigurno da će se u toj utakmici puno više toga nas pitati, a ključno je da želimo pobjedu više nego oni. Sigurno da ćemo napraviti sve da osvojimo tri boda – govori Andrej Prskalo, iskusni vratar Opatijaca, koji su ovoga proljeća bili dosta uvjerljivi na Kantridi, no u posljednjih nekoliko utakmica nestalo je one lepršavosti i efikasnosti, pa su se Crno-bijeli dosta mučili protiv Dugog Sela (2:1), Hrvatskog dragovoljca (1:0), Mladosti (1:0) i Jadrana LP (0:0).


Pilčićeva kvaliteta


– Gostujuće ekipe, a posebno one malo slabije, zatvore se na Kantridi, i to predstavlja određeni problem. Vjerojatno nas slična utakmica čeka i protiv Grobničana. U vršku napada imaju dva brza igrača. Morat ćemo biti oprezni – dodao je Prskalo za kojega će najveća prijetnja biti Dražen Pilčić, s 15 golova prvi strijelac Druge NL. Pilčić i Prskalo svojedobno su na Kantridi sakupljali prvoligaške minute u dresu Rijeke…




– Pilčić je prvi strijelac lige, a Grobničan je još uvijek u borbi za ostanak. To sve govori o njemu i njegovim kvalitetama – kazao je Prskalo.


Franko Bosančić priznao je da se u Mavrincima lakše diše nakon petice u mreži fenjeraša iz Belišća.


Inspirativna scena


– To je bila kvalifikacijska utakmica koju smo jednostavno morali dobiti – govori 21-godišnji veznjak Grobničana. – I prije smo neke utakmice morali dobiti, trebali smo po igrama imati nekoliko bodova više na kontu. Ovom pobjedom atmosfera u ekipi je još bolja, opuštenija. Čeka nas Opatija, najkvalitetnija ekipa u ligi. Ako se budemo držali šefovih zahtjeva, možemo do pozitivnog rezultata.


Kantrida je inspirativna scena za sve goste Opatijaca, no Grobničanima kao da ne leži taj kultni stadion.


– U Kupu prošle godine smo pobijedili i odigrali dobru utakmicu na Kantridi. Međutim, u prvenstvu, protiv Opatije i Krka, to je bilo ispod svake razine kritike. Nadamo se da ćemo sada odigrati kao u Kupu, a ne kao u prvenstvu. Međutim, nama su najbitnije domaće utakmice. Bodovi vrijedni ostanka u ligi moraju se sakupljati na domaćem terenu. Nakon Opatije čeka nas doma Marsonija, to je utakmica koju moramo pobijediti kako bismo što prije osigurali ostanak, a ne da moramo čekati do posljednjeg kola kao prošle sezone – rekao je Bosančić.



Standings provided by Sofascore