Prijelazni rok

Na izlaznim vratima Old Trafforda su šestorica igrača, ali jednog Ralf Rangnick želi zadržati pod svaku cijenu

Hina

Edinson Cavani/Foto REUTERS

Edinson Cavani/Foto REUTERS

Rekao sam mu da očajnički želim da ostane do kraja sezone, i on to zna - rekao je njemački stručnjak



MANCHESTER Privremeni menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick “očajnički” želi zadržati napadača Edinsona Cavanija na Old Traffordu do kraja sezone unatoč brojnim ponudama koje je dobio 34-godišnji urugvajski napadač.


“Dosta smo razgovarali u posljednjih nekoliko tjedana. Rekao sam mu od prvog dana da je on vrlo važan igrač, da je vjerojatno jedini koji može igrati kao napadač licem prema golu, ali i kao ‘sidrun’,” kazao je Rangnick na konferenciji za novinare.


“Njegov profesionalizam i njegova radna etika su jednostavno nevjerojatni. Rekao sam mu da očajnički želim da ostane do kraja sezone, i on to zna,” dodao je njemački stručnjak.




Cavani, koji se pridružio Unitedu u listopadu 2020. besplatno iz Paris St Germaina, ima ugovor do konca lipnja, no engleski mediji nagađaju kako bi već u siječnju mogao napustiti United. Ako ga Rangnick prije toga ne uspije nagovoriti na ostanak.


Ponuda ima napretek, iz Europe, ali i Južne Amerike, a čak se spominju Barcelona i Juventus. Cavani je tijekom karijere igrao i za Palermo i Napoli.


“Za mene je jasno da Edi mora ostati,” istaknuo je Rangnick.


Na izlaznim vratima Old Trafforda su i Anthony Martial, Dean Henderson, Donny van de Beek, Jesse Lingard, Juan Mata i Phil Jones.