Povratak nogometa

Na Floridi nastavljena MLS liga, Orlando u prvoj utakmici svladao Inter 2:1, finale je na rasporedu 11. kolovoza

Hina

Nani (Orlando) slavi pogodak protiv Intera/Foto REUTERS

Nani (Orlando) slavi pogodak protiv Intera/Foto REUTERS

Od nastupa na turniru odustao je Dallas jer je deset njegovih igrača i članova stožera zaraženo koronavirusom. Postoji mogućnost da isto napravi i Nashville



MIAMI Nogometno prvenstvo MLS-a u SAD-u nastavljeno je noćas u kompleksu ESPN Wide World of Sports u Bay Bayu na Floridi, a prvu utakmicu između Orlando Cityja i Intera iz Miamija dobio je Orlando sa 2-1.


Miami, čiji je predsjednik i suvlasnik poznati bivši engleski reprezentativac David Beckham, poveo je u 47. minuti pogotkom Juana Agudela. Orlando je izjednačio u 70. minuti golom Chrisa Muellera, a pobjednički gol zabio je Nani nakon završetka regularnog vremena.


Utakmice se na ovom turniru igraju bez gledatelja i prvo je na rasporedu grupna faza, a zatim slijede eliminacijske utakmice 25. srpnja. Finale će se igrati 11. kolovoza i pobjednik turnira kvalificirat će se u Ligu prvaka Concacaf 2021. godine.




Sezona koja je trebala završiti 4. listopada počela je 29. veljače, no prekinuta je u ožujku nakon nekoliko utakmica zbog pandemije koronavirusa. Prvi put nakon napada 11. rujna 2001. dogodilo se da je sezona MLS-a prekinuta na nekoliko mjeseci. Branaitelj naslova je momčad Seattle Soundersa.


Prije početka utakmice pozornost nogometaši su izrazili solidarnost s pokretom Black Lives Matter. U prosvjednoj akciji na terenu sudjelovalo je 200 igrača MLS-a, prenosi televizija Sky Sports. Neki od njih, oni koji se kasnije nisu igrali, bili su odjeveni u crne trenerke i crne majice s natpisima u znak potpore i jednakosti.


Od nastupa na turniru odustao je Dallas jer je deset njegovih igrača i članova stožera zaraženo koronavirusom. Postoji mogućnost da isto napravi i Nashville.