Derbi za prestiže

Može li Oreščaninov Hajduk natjerati nove prvake na maksimalan angažman?

Ivana Vaupotić

Nogometaši Dinama praktički su već osigurali novi naslov prvaka/Foto Arhiva NL

Nogometaši Dinama praktički su već osigurali novi naslov prvaka/Foto Arhiva NL

U zadnjih mjesec dana Hajduk je uknjižio četiri uzastopne pobjede, a Dinamo je osvojio deset od mogućih dvanaest bodova, s time da se, pored spomenutog Intera, itekako mučio s Goricom (2:1). Kada se sve uzme u obzir, zdrava logika nalaže zaključak da bi današnji derbi morao biti prepun neizvjesnosti.ZAGREB Gledajući iz modrog kuta, današnje izdanje dvoboj koja se godinama označava kao najveći hrvatski derbi može donijeti samo prestiž, a samim time i dodatni podražaj za momčad. Naime, nije tajna da je Dinamo već odavno osigurao novi naslov prvaka, što znači da preostale prvenstvene utakmice predstavljaju samo odrađivanje obaveza, uz poneki izazov, u obliku sučeljavanja s klubovima koji se bore za Europu.


Uostalom, aktualno stanje modrog duha najbolje je pokazala subotnja utakmica s Interom na stadionu Maksimir (1:0), nakon koje je Nenad Bjelica svojim igračima poručio da neće tolerirati indolentno ponašanje na terenu. Danas bi situacija na tom polju trebala biti drugačija jer Hajduk se u modrom taboru doživljava kao najveći domaći rival, bez obzira na trenutni položaj na ljestvici.


– Nema prostora za ispričavanje. Moji igrači su profesionalci i, kao takvi, moraju pružati svoj maksimum na svakom treningu i utakmici. Istina, prazne tribine, velika bodovna prednost i ispadanje u osmini finala Europske lige mogu dovesti do određenog pada motivacije. Međutim, nadam se da toga neće biti – poručio je Bjelica u popodnevnim satima utorka, uoči polaska prema Splitu.
U zadnjih mjesec dana Hajduk je uknjižio četiri uzastopne pobjede, a Dinamo je osvojio deset od mogućih dvanaest bodova, s time da se, pored spomenutog Intera, itekako mučio s Goricom (2:1). Kada se sve uzme u obzir, zdrava logika nalaže zaključak da bi današnji derbi morao biti prepun neizvjesnosti.


– Ne bih stavljao ovu utakmicu na neku višu razinu. Točno je da Hajduk budi poseban motiv jer je povijesno najveći rival Dinama i svi mi osjećamo koliko je našim navijačima važna pobjeda u derbiju. Međutim, pred nama je još jako puno važnih utakmica do kraja sezone i u svaku od njih namjeravamo ući maksimalno ozbiljno – zaključuje Bjelica.