Poljudska pitalica

Može li Lukša Jakobušić nastaviti posao u kojem ga je Brbić prekinuo u svibnju 2019.?

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Aktualni predsjednik Hajduka je u Brbićevu mandatu već pokušao napraviti reda na Poljudu, ali se tada razišao s predsjednikom kluba



SPLIT Novi predsjednik Hajduka Lukaš Jakobušić, prvi puta bilo je to u svibnju mjesecu 2019. godine ušao je na Poljud na sporedna vrata poput “crkvenog miša”. Nitko ga nije poznavao, a u klub ga je pozvao bivši predsjednik Marin Brbić   da mu sredi situaciju na svim razinama kluba. Jakobušić je krenuo sa čistkom ali je nakon šest mjeseci odustao i napustio klub uz obrazloženje da je to morao uraditi zbog osobnih razloga. Nitko baš nije puno tugovao za njegovim odlaskom, a posebice je odahnuo tkz. hladni pogon. Jakobušić je redovito dolazio na utakmice i jednom prilikom na upit imali u klubu previše zaposlenika (tada je bilo oko 150 zaposlenika bez igrača!) odgovorio:


– Da Hajduk igra Ligu prvaka trebalo bi nam još više djelatnika, a po mojem osobnom mišljenju sada ih ima previše!


Jakobušić nije uspio svoje ideje sprovesti u djelo, a navodno se razišao i s ondašnjim predsjednikom Marinom Brbićem oko statusa trenera Damira Burića. Jakobušić se zalagao za Burićevu smjenu što ne na kraju Brbić i učinio, ali na polusezoni. S vremenskim odmakom pokazalo se da je Jakobušić u mnogim stvarima bio u pravu. Tada nije uspio sprovesti svoje ideje u djelo, sada očito ima odriješene ruke.




Krenuo je kao Sinjski alkar koji  u punom kasu pokušava pogoditi „tricu“. I sve osim pogotka u tricu za Jakobušića biti neuspjeh, Sam je u najavi postavio visoke kriterije kao što je sam svjestan da nije bio niti prvi, niti drugi, a vjerojatni niti treći izbor Nadzornog odbora. Prvi favorit NO-a Oliver Kumrić je odustao, mnogi drugi se preplašili zahtjevne uloge. Jakobušiću je NO gurnuo u ruke vrući krumpir kada ga više nitko drugi nije želio!