Novi klub

Mourinho nije dugo bio bez posla, “The Special One” od ljeta postaje novi trener Rome!

Hina

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Odluka vodstva Rome došla je samo nekoliko sati nakon najave sadašnjeg trenera Paula Fonsece da napušta Romu na kraju sezone. Roma je tek sedma na tablici Serie A bez šansi za plasman u Ligu prvaka. RIM Talijanski velikan AS Roma imenovala je Josea Mourinha svojim novim glavnim trenerom na trogodišnjem ugovoru koji započinje u srpnju, objavio je u utorak rimski klub.


Odluka vodstva Rome došla je samo nekoliko sati nakon najave sadašnjeg trenera Paula Fonsece da napušta Romu na kraju sezone. Roma je tek sedma na tablici Serie A bez šansi za plasman u Ligu prvaka.


“Oduševljeni smo i obradovani što smo dočekali Josea Mourinha u obitelji AS Roma”, rekli su predsjednik kluba Dan Friedkin i potpredsjednik Ryan Friedkin.
“Veliki prvak koji je osvajao trofeje na svim razinama, Jose će pružiti ogromno vodstvo i iskustvo našem ambicioznom projektu.”


Mourinha, koji je prethodno trenirao Porto, Chelsea, Inter iz Milana, Real Madrid i Manchester United, Tottenham je smijenio prošlog mjeseca nakon 17 mjeseci na čelu londonskog kluba.


“Nakon sastanaka s vlasnikom i Tiagom Pintom, odmah sam shvatio pune razmjere njihovih ambicija za AS Romu. Ista ambicija i nagon su me uvijek motivirali i zajedno želimo izgraditi pobjednički projekt tijekom nadolazećih godina. Nevjerojatna strast navijača Rome uvjerila me da se prihvatim posla i jedva čekam početak sljedeće sezone”, kazao je Mourinho.”