Kapetan Vatrenih

Modrić: Odlazak u mirovinu? Doktor je bio jako emotivan…

Portal Novi list

Luka Modrić / Foto Davor Kovačević

Luka Modrić / Foto Davor Kovačević

Nisam donio oduku, ima bitnijih stvari, a to su ove utakmice Lige nacija i Svjetsko prvenstvo, kaže Luka ModrićHrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 20.45 sati igra protiv Danske u Ligi nacija, a utakmicu su najavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.


“Drugo poluvrijeme u Kopenhagenu je pokazatelj kako moramo igrati protiv Danske. Očekuje nas teška utakmica protiv teške ekipe. Kao što sam rekao, to drugo poluvrijeme kako smo odigrali treba biti putokaz ako želimo do pobjede”, rekao je Modrić, prenose 24 sata.


Možemo do završnice Lige nacija, kakav je osjećaj?
Ta Liga nacija nije išla za nas u dobrom smjeru i nismo dobro krenuli. Ali opet smo se vratili u normalu i da smo odlična ekipa i da svaka utakmica je za nas važna, bez obzira koje natjecanje.


Zadnje tri utakmice smo odigrali jako dobro. Bili smo kao ekipa, ono što se od nas očekuje. Želimo na final four i to bi bila lijepa stvar za hrvatski nogomet.


Ulog je velik, neće biti lako jer igramo protiv dobre ekipe koja igra kući i vani jako dobro i zadnjih nekoliko godina jedna je od najboljih europskih reprezentacija.


Teška utakmica, ali veselimo se. Napokon igramo u Zagrebu nakon dugo vremena, očekujemo dobar ambijent, našu dobru igru i nadam se dobrom rezultatu”, dodao je Modrić.


Nema ozljeda, kako dišete zajedno na treningu?


“Svi smo zdravi, nema većih problema. Lijepo je okupiti se nakon lipnja, nakon te Francuske. Atmosfera je dobra kao uvijek. Uživamo skupa, a i jako dobro smo trenirali.


Znamo se i znamo što nam je raditi. Još idemo ovaj trening odraditi i pripremiti se za sutra. Sretni smo što smo opet sutra nakon dužeg vremena”, odgovara Modrić.Bahtijarević je rekao da se htio oprostiti kada i ti, ali da ćeš ti ostati do Eura 2024?


“Doktor je bio jako emotivan u tome govoru pa mu neću ništa zamjeriti. Nisam donio oduku, ima bitnijih stvari, a to su ove utakmice Lige nacija i Svjetsko prvenstvo.


Nakon toga ću vidjeti kako ide i shodno tome ću donijeti odluku s izbornikom, savezom i onima kojima mislim da su mi bitni ljudi i donijeti pravu odluku. Nisam još razmišljao tako daleko”, otkrio je Modrić.


Još malo o Dancima…


“Danska je odlična ekipa. Njihova najveća snaga je momčad. Imaju sjajne igrače kao što su Eriksen i Hojbjerg, ali najveća snaga je zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati biti takvi ako želimo ostvariti dobar rezultat”, dodao je Modrić.


Što misliš o Gvardiolu, postao je najskuplji hrvatski nogometaš?


“Lijepi su to podaci. Ali najbitnije je ono što pružaš na terenu, a on to radi fenomenalno. Uklopio se kao osoba i kao igrač, već je jedan od standardnijih. Donio je veliku kvalitetu u obrani.


Vidim ga super i mora nastaviti tako. Ima prostora za napredak, samo je na njemu da radi i da trenira, da bude još bolji nego što je sada.


Koliku će cijenu postići, vidjet ćemo, najbitnije je da je zdrav i da igra jako dobro”, završio je Modrić.Pred mikrofone je potom došao izbornik Zlatko Dalić.


“Danska je zadnjih godina jedna od najboljih reprezentacija Europe. Dugo utakmica bez poraza i to mi daje za pravo da tako pričam o njima.


Vrlo kvalitetna reprezentacija, nemaju velike zvijezde, osim Eriksena, ali su kompaktni, igraju presing. Imaju malih problema s nekim igračima, ali to je sjajna momčad i zato sam to rekao. Za nas je bila velika stvar pobijediti ih”, kaže Dalić.


Kakvu Hrvatsku ćemo gledati?


“Imali smo dva treninga, ne može se to puno raditi. Jučer je bio malo jači, ali nema puno vremena za neku pripremu i rad. Ali dečki su spremni i orni, svi su osim Erlića spremni za utakmicu.


Neću puno kalkulirati jer smo igrali jako dobro zadnje tri utakmice. Imamo dvije u tri dana pa ćemo rasporediti snage. Perišić će biti lijevo, ne želim ga gubiti desno.


On je jako opasan na svojoj lijevoj strani. Imamo dobru klupu. Imamo i Oršića koji je u sjajnoj formi tako da imamo mogućnost da oni koji uđu s klupe mogu unijeti svježu snagu.


Nećemo puno izmišljati, niti ima potrebe. Oni što su igrali su igrali sjajno prethodne tri utakmice”, rekao je Zlatko Dalić, prenose 24 sata.