Španjolsko prvenstvo

Modrić je u konkurenciji za sudar u Bilbaou, no Ancelotti napominje: “Luka ne treba baš igrati svaku utakmicu”

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Vidim da su igrači, kojima u lipnju istječe ugovor, motivirani, puni želje i entuzijazma. To što im ugovor istječe u lipnju nimalo ne utječe na njih - izjavio je trener Reala



MADRID Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić vratio se u momčad Real Madrida za današnju utakmicu kod Athletic Bilbaa nakon što ga trener Carlo Ancelotti nije bio pozvao u četvrtak na kup utakmicu s Villarrealom.


“(Toni) Kroos i Modrić su nedodirljivi, ali to ne znači da moraju igrati svaku utakmicu. Ispisali su povijest ovog kluba, ispusuju ju i sada, za mene jesu nedodirljivi ali ne trebaju igrati baš svaku utakmicu”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.


U srijedu je bio rekao da 37-godišnji vezni igrač nije u optimalnoj formi zbog igranja na Svjetskom prvenstvu gdje je prošli mjesec s Hrvatskom osvojio brončanu medalju.




Modrić u četvrtak nije otputovao u gradić Vila-real gdje je europski prvak Real Madrid pobijedio s 3-2 domaći Villarreal u osmini finala španjolskog kupa.


Real Madrid, koji u prvenstvu zaostaje tri boda za vodećom Barcelonom, u subotu je objavio popis igrača za prvenstvenu utakmicu kod Athletic Bilbaa. Na popis je uvršten Modrić koji bi mogao od prve minute početi susret s osmoplasiranim Baskima, baš kao što je bio slučaj u finalu španjolskog Superkupa s Barcelonom prije tjedan dana.


Tada je Real Madrid, u utakmici odigranoj u Saudijskoj Arabiji, izgubio od Katalonaca s 1-3.


Modrić je među šestoricom igrača kojima za pet mjeseci istječe ugovor s Real Madridom.


“Vidim da su igrači, kojima u lipnju istječe ugovor, motivirani, puni želje i entuzijazma. To što im ugovor istječe u lipnju nimalo ne utječe na njih”, izjavio je Ancelotti.


Ugovori istječu 30. lipnja i veznjacima Kroosu i Daniju Ceballosu, ofenzivnom Marcu Asensiju, napadaču Karimu Benzemi, te braniču Nachi Fernandezu.


U engleskim medijima se pojavila vijest da je Arsenal zainteresiran za mladog veznjaka Eduarda Camavingu.


“Eduardo je nedodirljiv, poput Modrića i Kroosa”, odgovorio je Ancelotti.


Modrić je najstariji igrač Real Madrida za koji je od kolovoza 2012. upisao 458 nastupa. Ove sezone je sudjelovao u 22 utakmice zabivši pet golova i asistiravši dva puta.